Şcoala Postliceala ”Christiana” | Erasmus plus - șansa pregătirii profesionale la standardele europene, a viitorilor asistenţi medicali

Şcoala Postliceala ”Christiana” | Erasmus plus - șansa pregătirii profesionale la standardele europene, a viitorilor asistenţi medicali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şcoala Postliceala „Christiana” din Galaţi a implementat, în perioada 4.07.2016-3.07.2017, proiectul „Erasmus plus - șansa pregătirii profesionale la standardele europene, a viitorilor asistenţi medicali”, finanţat în cadrul Programului Erasmus Plus cu un grant în valoare de 57.564 de euro.

Grupul ţintă al acestui proiect a fost format din 26 de elevi, din anul II şi III de studii, calificarea de asistent medical generalist.

Activitatea principală a proiectului a fost efectuarea stagiului de practică, timp de trei săptămâni, sub directa supraveghere a echipei formate  din profesorii însoţitori şi tutorii de practică, în cadrul instituţiei BMS Pflege-und Hilfsdienste BmbH.

Elevii au făcut stagiul de practică la centrul Auxila, partener pentru mulţi angajatori renumiţi privaţi şi de stat, care se ocupă cu centre pentru seniori, servicii de ambulatoriu şi spitale, precum şi cu mici întreprinderi individuale şi familiale, dorind colaborare pe termen lung.

Unul din obiectivele principale ale proiectului a fost pregătirea profesională la standardele europene a elevilor prin formarea abilităţilor şi deprinderilor practice specifice domeniului de activitate medical, crescând astfel şansele de angajare ale viitorilor absolvenţi şi facilitând tranziţia acestora de la şcoală la locul de muncă.. De asemenea, s-a dorit familiarizarea elevilor cu munca în echipă într-un loc de muncă performant bazat pe respectul faţă de colegi şi bolnavi. Un alt obiectiv a fost creşterea capacităţilor de adaptare la medii socio-culturale diferite şi exersarea limbilor străine, ca germana. Nu în ultimul rând,  s-a dorit dezvoltarea personală prin acumularea de informaţii referitoare la specificul cultural al Germaniei.

Implementarea acestui proiect asigură deschiderea şcolii către parteneriate cu instituţii medicale din străinătate, prin mobilităţi cu scop de învăţare şi recunoaştere a rezultatelor învăţării prin Europass Mobility.

„Activitatea depusă a fost surprinzător de interesantă; am văzut cum arată un proiect cu finanţare europeană, am luat la cunoştinţă care sunt beneficiile şi de asemenea am avut ocazia să-mi dau seama cum m-aş simţi dacă aş fi cu adevărat angajată”, menţionează o elevă a anului III.

„Pentru mine, Germania a fost o experienţă minunată. Am descoperit o nouă cultură şi un loc în care m-aş întoarce întotdeauna, măcar în calitate de turist. Este ceva greu de imaginat. Nu aş sta pe gânduri niciodată în ceea ce priveşte acest minunat loc”, menţionează o elevă a anului II.

Dacă doriţi să aflaţi detalii suplimentare despre Şcoala Postliceală „Christiana” puteţi accesa paginile:

Site oficial: www.christiana-galati.ro

Pagini de Facebook - CLICK AICI

Pagina de Facebook a proiectului - CLICK AICI

(P)

Citit 6888 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2017 15:03