Programe INEDITE de MASTERAT la ”Dunărea de Jos”

Programe INEDITE de MASTERAT la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a scos la concurs, pentru această toamnă, peste 2.200 de locuri la programele de masterat, din care 846 la buget şi peste 1.100 cu taxă. Din cele 50 de programe, trei sunt unice în România: e vorba de Combaterea criminalităţii informatice şi de Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică, ambele de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, dar şi de Analiza şi controlul produselor agrochimice, farmaceutice şi cosmetice de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu.

Cele mai multe programe de masterat (11) sunt la Inginerie, două dintre ele fiind în limba engleză: Materiale şi ingineria fabricării, Dezvoltare durabilă şi securitate în industrie. Pe locul al doilea se situează Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu opt programe de masterat, printre care se numără: Strategii şi politici manageriale, Marketing şi comunicare în afaceri, Sisteme informatice pentru managementul resurselor, Administrarea şi dezvoltarea afacerilor în turism, dar şi Economie şi administrarea afacerilor (în limba engleză). SIA propune anul acesta şapte programe de masterat în Nutriţie, Controlul, expertizarea şi siguranţa alimentelor, Ştiinţa şi ingineria bioresurselor acvatice, Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, Biotehnologii şi Controlul şi expertizarea calităţii mediului. Facultatea de Litere are cinci programe de masterat, din care două sunt în engleză (Traducere şi interpretariat, Literatură, film şi reprezentări culturale), unul în franceză (Discurs specializat. Terminologii. Traduceri), unul pe literatură (Identitate, interculturalitate şi multiculturalism în literatura română şi europeană) şi unul pe media (Comunicare şi tehnici de producţie mass-media).

Alte programe inedite de masterat sunt: Utilizarea eficientă a energiei şi surse regenerabile şi Tehnologii informatice avansate de la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Kinetoterapie la domiciliu de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport sau Monitorizarea şi managementul mediului de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu. La polul opus, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie le propune absolvenţilor două masterate: unul pe Geopolitică şi interferenţe sociale şi culturale est-europene şi un altul pe Spiritualitate ortodoxă şi asistenţă socială, iar Facultatea de Arte are un singur program de masterat, pe muzică - Teoria şi practica spectacolului liric. La rândul său, Arhitectura Navală are un singur program de masterat, care se desfăşoară în limba engleză.

Citit 4155 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.