Elevi gălăţeni şi proiecte pentru protecţia mediului

Elevi gălăţeni şi proiecte pentru protecţia mediului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conferinţa citiZEN, organizată la Galaţi cu ajutorul Primăriei, la sfârşitul lui octombrie, a adus în faţa elevilor de liceu trei speakeri: Cristina Munteanu - manager naţional al proiectului "Protejaţi sturionii, cel mai valoros dar al Dunării", dr. Marin Toma - coordonator al iniţiativei de voluntariat "Plantăm fapte bune în România" şi Alexandru Octavian Chivu - reprezentant RoRec.

Conferinţa, dedicată celor dornici să afle cum pot deveni cetăţeni implicaţi în problema reciclării şi a protejării mediului înconjurător, a apărut ca proiect în urma organizării şcolii de vară Camp Kennedy - proiect organizat de American Councils for International Education, sprijinit de Ambasada SUA, ce s-a desfăşurat în luna august, în Bucureşti. Galaţiul a fost ales pentru desfăşurarea conferinţei deoarece o elevă din oraşul nostru a fost selectată, pe baza proiectului depus, să participe la Camp Kennedy, unde a făcut impresie foarte bună.

Cristina Diaconu a fost printre cei 25 de participanţi selectaţi din 173 înscrişi din toată ţara pentru Camp Kennedy. Astfel, Conferinţa citiZEN a luat naştere prin munca unei fete de 18 ani, sprijinită de American Councils for International Education şi Primăria Galaţi, şi a unei echipe de voluntari coordonată de eleva din ONG-ul local Education & Support Sphere.

"Nu cred că pot exprima cât de important este pentru fiecare dintre noi să reciclăm sau să avem grijă de această planetă, în general. Consider că în Galaţi nu se respectă colectatul selectiv şi reciclarea atât de mult pe cât ar trebui, iar dacă există comunităţi ce au implementat acest mod de a trăi nu văd de ce noi, gălăţenii, nu am putea. Până la urmă, totul vine de la fiecare dintre noi, iar dacă noi luăm decizia potrivită acum şi ne ţinem de ea, vom reuşi să schimbăm ceva. Singura condiţie este chiar să facem asta. Sunt încântată că am reuşit să aduc aceşti speakeri la conferinţă, deoarece au oferit informaţii mai mult decât folositoare şi invit pe toată lumea să profite de oportunităţile de reciclare din Galaţi, mai ales având în vedere că sunt gratis, ba chiar poţi primi bani dacă reciclezi, fie că îi donezi sau nu, este decizia ta", a spus Cristina Diaconu.        

Citit 2394 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2017 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.