Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
6 comentarii

Persoanele înscrise la nivelul Poliţiei Locale în Programul de Voluntariat şi-au început activitatea de pe data de 30 noiembrie 2017, aceştia fiind prezenţi, alături de poliţiştii locali, în dispozitivele de la Serbările Galaţiului.

Voluntarii de la Poliţia Locală sunt gălăţeni de vârste diferite şi provin din toate mediile sociale (studenţi, elevi, salariaţi, şomeri, pensionari). Premergător momentului în care au fost repartizaţi în patrule la evenimentele publice, voluntarii au fost instruiţi.
Dacă, în prima zi, voluntari Poliţiei Locale au putut fi văzuţi la Catedrala Arhiepiscopală, Târgul de Crăciun, dar şi pe Faleza Dunării, de 1 Decembrie aceştia au fost prezenţi la toate acţiunile care s-au desfăşurat cu ocazia Zilei Naţionale a României (Catedrala Arhiepiscopală, Cimitirul Eternitatea, Prefectura Galaţi).
Pe perioada voluntariatului, persoanele selecţionate vor avea o legitimaţie dată de Poliţia Locală, vor purta o vestă inscripţionată şi vor acţiona doar în subordinea poliţistului local. Voluntarii vor fi evaluaţi trimestrial, urmând ca, dacă va exista eficienţă, numărul acestora să crească.
Reamintim că, pe perioada voluntariatului, zece dintre cei selecţionaţi acţionează pe ordine publică, la cele cinci secţii de Poliţie Locală, doi la siguranţă rutieră, doi la intervenţie rapidă, iar restul de şase voluntari au fost repartizaţi la serviciile specializate de la nivelul instituţiei: control activităţi comerciale, mediu şi disciplina în construcţii.
Pe data de 5 decembrie 2017, la sediul Poliţiei Locale Galaţi, în prezenţa voluntarilor care au activat în cadrul dispozitivelor de la Serbările Galaţiului şi Zilei Naţionale a României, va fi marcată Ziua Internaţională a Voluntarilor.

Citit 4544 ori Ultima modificare Luni, 04 Decembrie 2017 19:07

6 comentarii

 • postat de lo Miercuri, 06 Decembrie 2017 05:00 5.13.196.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ineficienta , lene si somn de voie , baut de cafele , astea sint cele 8 ore de munca

  Raportează
 • postat de Vasile Marți, 05 Decembrie 2017 19:08 82.137.8.*** Link la comentariu
  2
  20

  Cum au fost selectati voluntari
  Aceleasi criterii ca si la agenți?
  Burta mare si bacul la 30 de ani?

  Raportează
 • postat de IC Marți, 05 Decembrie 2017 15:55 79.116.103.*** Link la comentariu
  4
  15

  Acum 28 de ani "voluntarii " ( informatorii organelor ) actionau incognito ,acum sunt scosi la lumina ,sunt oare replica mascata la "garzile patriotice comuniste " sau poate "camarazii... rosii nu verzi " ai actualii puteri ?

  Raportează
 • postat de george Marți, 05 Decembrie 2017 14:48 213.128.190.*** Link la comentariu
  3
  22

  II indemn sa spuna toate neregulile pe care le vad si pe care le fac cei din Politia Locala si sa nu bage nasul in dos asteptand sa fie remarcati si angajati acolo, ca doar de asta s-au oferit voluntari. Fiti barbati, intrati in sistem si faceti lucrurile corect, nu tolerati lenea, care are aceleasi simptome ca oboseala !

  Raportează
 • postat de ptr Nicu Ifrim Marți, 05 Decembrie 2017 13:45 109.166.130.*** Link la comentariu
  18
  4

  Era mai simplu înainte să postezi să dai o căutare pe google și găseai legea voluntariatului (78/2014). Astfel îți răspundeai singur la toate întrebările care „s-ar ridica aici”. Ne place să vorbim doar să ne aflăm în treabă uneori.

  Raportează
 • postat de Nicu Ifrim Marți, 05 Decembrie 2017 10:13 91.208.234.*** Link la comentariu
  6
  38

  S-ar ridica niste intrebari:
  Care este temeiul legal al acestei actiuni de recrutare de voluntari?
  Cum se justifica necesitatea apelarii la acesti voluntari?
  Se va raspunde ca s-a apelat la voluntari datorita lipsei de personal. Da, dar acesti voluntari nu actioneaza independent ci in subordinea directa a unui politist local (pe ce baza legala?). Deci, politistul local pe langa sarcinile de serviciu din fisa postului va avea o sarcina in plus, aceea de a-l coordona pe voluntar. Deci unde e eficienta?
  Ce atributii efective au acesti voluntari?
  N-au voie sa scrie procese verbale, n-au voie sa puna mana pe infractori, n-au voie sa ceara documente (ca nu sunt obligat sa le dau decat organelor in drept). N-au voie nici macar sa se uite in documente pentru ca ele contin date cu caracter personal ce trebuiesc protejate si daca politistul e obligat sa pastreze secretul profesional, voluntarul nu e obligat.
  Voluntarul n-are voie sa conduca masina politiei locale, n-are voie sa dirijeze circulatia (ca nu sunt obligat sa ma conformez semnalelor lui.
  Si atunci ce are voie sa faca?
  Sa stea la caldura in masina politiei locale parcate la umbra, sa-i tina de urat politistului local aflat in patrulare, sa-i aprinda acestuia tigara, sa-i desfaca punga de seminte... ca altceva legal nu are ce sa faca.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.