BOMBE găsite în apropierea Galaţiului

BOMBE găsite în apropierea Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai multe elemente de muniţie datând din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite la finele săptămânii trecute, la nici zece kilometri de municipiul Galaţi. Cinci proiectile de mari dimensiuni au ieşit la iveală cu ocazia unor săpături sâmbătă, la Sat Costi, în comuna Vânători, de câţiva localnici care au sunat imediat la 112. La faţa locului, pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au constatat că era vorba de bombe de aviaţie, cu rază mare de acţiune.

"Au fost descoperite patru bombe de aviaţie exploziv brizante, dintre care două de 50 de kilograme şi două de o sută de kilograme, precum şi o bombă de aviaţie incendiară cu napalm. Toate elementele au fost ridicate şi transportate la poligonul Râpa Galbenă de la Braniştea, în vederea distrugerii", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

Nu este prima dată când la Sat Costi sunt găsite astfel de proiectile. Ultima dată când pirotehniştii au intervenit pentru ridicarea unor bombe cu caracteristici similare a fost 27 octombrie. Două bombe de aviaţie cu napalm, de câte 50 de kilograme fiecare, au fost descoperite de un localnic.

Citit 2045 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.