Cercetaţi penal după ce au condus fără permis

Cercetaţi penal după ce au condus fără permis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi tineri care conduceau autovehicule fără a fi avut vreodată acest drept.

Prima depistare a fost făcută pe 14 ianuarie, în jurul orei 10,20, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru un control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, un autoturism marca Nissan. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că autoturismul era condus de gălăţeanul Iulian I., în vârstă de 45 de ani.

"La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie. Având suspiciuni cu privire la permisul de conducere prezentat de bărbat, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul este valabil doar pe teritoriul Marii Britanii, iar Iulian I. nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule", se arată într-un comunicat al  I.T.P.F. Iaşi.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20,00, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Tămăoani, un autoturism marca Volkswagen Passat. Autoturismul, înmatriculat în România, era condus de cetăţeanul român Ionuţ G., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

"Deoarece, la control, Ionuţ G. nu a putut prezenta permisul de conducere, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule", se mai arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citit 2034 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.