Precipitaţii mixte, ninsori şi polei, în întreaga ţară. Cum va fi vremea la Galați

Precipitaţii mixte, ninsori şi polei, în întreaga ţară. Cum va fi vremea la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori şi precipitaţii mixte, însoţite de depuneri de polei, de sâmbătă după-amiază până duminică dimineaţă, respectiv 20-21 ianuarie 2018. În Maramureş şi în Transilvania, vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma gheţuş sau polei. Meteorologii susţin că din 20 ianuarie, ora 15,00, până pe 21 ianuarie, ora 6,00, aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est. Astfel, în Muntenia şi în Dobrogea, acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţă la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare. Se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 4 - 8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, temporar va ninge. Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40-45 km/h, local, în Dobrogea.

ANM precizează că, începând din a doua parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

Cum va fi vremea la Galați în acest weekend

Potrivit meteorologilor, acest weekend va fi înnorat, fiind preconizate ploi şi ninsori, în special sâmbătă. Mercurul în termometre va coborî până la 1 grad Celsius, iar pe timpul nopţii, până la circa -5 grade Celsius. Sâmbătă, sunt şanse de precipitaţii de circa 70 la sută, iar în următoarea zi - de numai 10 la sută. Vântul va sufla cu o viteză de până la 9 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va atinge valoarea de 759 mm coloană de mercur, iar umiditatea se va situa la circa 98 la sută. (Informaţii preluate din surse online)

Citit 3674 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.