În timpul Codului Galben, TIR RĂSTURNAT la Smârdan

În timpul Codului Galben, TIR RĂSTURNAT la Smârdan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de luni, 22 ianuarie 2018, de la ora 5,00, judeţul Galaţi s-a aflat sub atenţionare de Cod galben de vânt puternic, ninsori şi viscol. În urma intrării în vigoare a avertizării meteorologice, planul de intervenţie de la nivelul Primăriei Galaţi a fost pus în aplicare.

Astfel, cele 129 de utilaje ale subcontractorilor au fost prezente pe străzile oraşului şi au intervenit pe zonele prestabilite. De asemenea, 14 sărăriţe au împrăştiat material antiderapant pe străzile principale, dar şi în zonele care pot prezenta riscuri (intersecţii, pantă etc.). Până la ora 10,00 fuseseră folosite 94 de tone de sare.

Conform unui comunicat al Primăriei Galaţi, încă de la primele ore ale dimineţii lucrătorii Societăţii Publice Ecosal au intervenit pe trotuare, în mod deosebit la trecerile de pietoni, în staţiile de autobuz şi în faţa instituţii publice de interes.

Intervenţia utilajelor a făcut ca circulaţia în oraş, cel puţin pe arterele principale, să se desfăşoare fără mari probleme. Deszăpezirea nu intră însă doar în atribuţiunile autorităţilor locale, ci şi a gălăţenilor de rând şi a societăţilor comerciale.  ”Fac un apel pe această cale la agenţii economici să cureţe zăpada de pe trotuar în dreptul sediilor pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute ce pot apărea”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Probleme în judeţ

Deşi ninsoarea nu a creat prea mari probleme nici în judeţul Galaţi, o situaţie deosebită a fost pe DJ 251, pe raza localităţii Smârdan, unde un TIR a derapat şi a fost pe punctul de a ajunge într-o casă. Se pare că şoferul TIR-ului, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ieşind în decor, unde s-a lovit de un copac, acesta fiind şi norocul proprietarilor casei aflată în apropiere. TIR-ul, încărcat cu 22 de tone de zahăr, a rupt şi cablurile electrice. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că  TIR-ul avea cauciucuri de iarnă, dar erau foarte uzate, motiv pentru care şoferul a primit o amendă de 700 de lei şi a rămas fără certificatul de înmatriculare.

Citit 2300 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.