Au alergat 21 de kilometri să facă Hora Unirii în vamă | VIDEO

Au alergat 21 de kilometri să facă Hora Unirii în vamă | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În ciuda faptului că termometrele arătau minus opt grade Celsius, o mână de gălăţeni au vrut să marcheze, într-un mod inedit, Ziua Unirii. Ei şi-au dat întâlnire la intersecţia străzii Basarabiei cu Mihai Bravu şi au plecat, în alergare, spre vama Giurgiuleşti. Li s-au alăturat şi câteva persoane cu dizabilităţi, care au alergat doar o parte din distanţa până la Punctul de Trecere a Frontierei spre Republica Moldova.

Acţiunea este la a patra ediţie şi se bucură de un real succes. „Frigul nu este nicio problemă. Vom alerga aproximativ 21 de kilometri, o distanţă de semimaraton. Sărbătorim 159 de ani de la Mica Unire şi patru ediţii de alergare. Anul acesta ni s-au alăturat şi persoane cu dizabilităţi, un mare plus pentru noi faptul că sunt alături de noi, este o nouă dovadă de unire. Mesajul nostru este simplu: alergăm şi sărbătorim”, ne-a declarat Marius Buricea, unul dintre participanţi.

Este primul an în care la această acţiune participă şi persoane cu dizabilităţi. „Nu este greu în scaun cu rotile. Este prima dată când alergăm alături de ei. Am făcut antrenamente şi vom reuşi”, ne-a explicat Florin Diaconiţă, unul dintre participanţi.

Organizatorii acţiunii intitulate „Hai să dăm mână cu mână”, vor ca anul viitor să îi invite alături de ei şi pe pasionaţii de sport din Republica Moldova. „Poate anul viitor vom organiza ceva cu fraţii noştri de peste Prut, să fie o unire cu adevărat şi în sport şi în spirit şi în suflet. O să venim cu cărţile de identitate şi poate trecem şi graniţa, refacem Podul de Flori. Iar hora unirii o facem un an la noi, un an la ei”, ne-a declarat Constantin Cojocaru, un alt participant la semimaratonul dedicat Zilei Unirii.

După ce au străbătut jumătate din traseu, alergătorii au băut un ceai cald în vama Giurgiuleşti, au întins un steag uriaş şi apoi au încins Hora Unirii pentru a se încălzi ca să se poată întoarce, tot în alergare, spre Galaţi.

Foto și video: Marius Negri

Citit 2372 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.