Un nou protest al muncitorilor din ArcelorMittal

Un nou protest al muncitorilor din ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE - S-a încheiat şi runda de astăzi a negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, tot fără vreun rezultat notabil. Conform lui Vasile Crişan, purtător de cuvânt şi secretar general al Sindicatului Siderurgistul AMG, oferta salarială a administraţiei ArcelorMittal fost modificată, renunţându-se la intenţia introducerii sporului de condiţii grele în salariul de bază. „Am refuzat şi această ofertă, care este tot departe de ceea ce solicităm noi”, ne-a spus Vasile Crişan. În contextul protestului de astăzi din faţa turnului administrativ al combinatului, conducerea ArcelorMittal a remis următorul comunicat: „ArcelorMittal Galați își reafirmă angajamentul de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul legal. Oferta noastră, actualizată astăzi, reprezintă un complex de îmbunătățiri financiare care cumulează o mărire generală a veniturilor salariaților de până la 28%, în două etape, pentru cele mai mici salarii. Compania își manifestă încrederea că numai într-o atmosferă calmă și responsabilă se va putea găsi o soluție sustenabilă, în beneficiul tuturor părților”. Vineri, la ora 12,00, este programată ultima întâlnire din cadrul negocierilor pentru CCM dintre sindicat şi administraţie. Dacă cele două părţi nu se vor înţelege nici mâine, este foarte posibilă declanşarea conflictului de interese pe platforma siderurgică, aşa cum au anunţat reprezentanţii Siderurgistul AMG.


Aproximativ o mie de salariaţi ai combinatului ArcelorMittal protestează şi astăzi în faţa turnului administrativ al companiei, zi în care este programată o nouă rundă de negocieri a contractului colectiv de muncă.

Spre deosebire de protestele precedente, cel de astăzi a început în afara combinatului, la poartă. După ce numărul oamenilor a crescut, ei au fost lăsaţi să intre în incinta combinatului de către agenţii firmei de pază, pentru a nu se crea tensiuni suplimentare.

Vom reveni.

Citit 4358 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.