Un pelican şi doi tigri vor face deliciul publicului

Un pelican şi doi tigri vor face deliciul publicului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Grădina Zoologică din Galaţi şi-a mărit numărul vieţuitoarelor cu un pelican şi doi tigri siberieni. Pelicanul a fost salvat de un gălăţean de pe marginea Siretului, iar cei doi tigri au fost aduşi, prin relocare, de la Circul "Globus" din Bucureşti.

Povestea pelicanului, care nu a primit încă un nume, este impresionantă. Pasărea nu a reuşit să plece din ţara noastră, din cauză că nu a avut suficientă forţă să zboare. Astfel, în căutare de hrană, el a ajuns pe malul Siretului. Norocul a făcut să fie văzut de un gălăţean, care a sunt la Poliţia Locală pentru a cere ajutor. Oamenii legii au mers în zonă şi au salvat puiul de pelican, care era rănit la cioc. Pasărea a fost transportată apoi la Grădina Zoologică, unde va avea, cel puţin până la primăvară, un loc cald şi hrană din belşug. "De obicei, când au o sursă bună de hrană, animalele nu îşi mai părăsesc locaţia. Noi ne-am bucura ca puiul de pelican să rămână la noi, mai ales că am fi a doua grădină zoo din ţară, după cea din Bucureşti, care ar avea o asemenea specie", ne-a declarat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal Galaţi.

După ce s-au ocupat de cazarea pelicanului, angajaţii de la Zoo au primit o nouă misiune: transportul celor doi tigri relocaţi de la Circul "Globus" din Capitală. Nera şi Baghera erau vedete la circ, dar, de mai bine de un an, ele nu au mai apărut în faţa publicului. Cum la Bucureşti nu aveau condiţii optime de trai, cele două tigroaice au ajuns la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele. Aici vor avea suficient spaţiu, dar şi animale din aceeaşi specie, cu care se pot împrieteni. "Avem spaţiu suficient şi vor avea condiţii de trai mai apropiate de sălbăticie, noi având loc atât în adăposturi interioare, cât şi în cele exterioare. Sperăm să se acomodeze cu tigrii pe care îi avem", ne-a explicat Matei Roşca, directorul Grădinii Zoologice din Galaţi.

După ce vor sta în perioada de carantină, atât pelicanul cât şi cele două tigroaice siberiene vor face deliciul publicului gălăţean.

Citit 1636 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.