Dumitru Nicolae nu mai susţine desfiinţarea Poliţiei Comunitare

Dumitru Nicolae nu mai susţine desfiinţarea Poliţiei Comunitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu ştiu cum aţi pus dumneavoastră problema, însă eu ştiu una: mie îmi trebuie Legea poliţiei locale; după aceea văd cum fac cu banii. În toate statele europene în care am fost, exista poliţie locală şi poliţie naţională. Ce este aşa de greu să spui, [într-o lege a poliţiei locale] că amenzile încasate nu se mai duc la Centru, ci se fac venit la bugetul local”, a replicat primarul Dumitru Nicolae.

Afirmaţiile edilului gălăţean vin după ce presa a făcut publice declaraţiile de sâmbătă ale ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, potrivit căruia Guvernul nu va aloca bani în plus pentru poliţia locală.

„Ajutor de la guvern este mai problematic să primeşti, atâta timp cât banii respectivi nu există. Am discutat cu Ministerul Finanţelor şi au spus că aceste standarde de cost sunt esenţiale pentru a determina câţi bani şi de unde, pentru că standardele de cost spun că se asigură un nivel minim al cheltuielilor de funcţionare care se asigură prin bugetul statului”.

„Cine doreşte mai mult, cine doreşte să facă alte lucruri, o poate face doar din resursele proprii ale bugetului local. Este un principiu european care vorbeşte despre asigurarea standardelor minime de cost”, declara la sfârşitul săptămânii Dan Nica.

Afirmaţii destul de descurajante pentru administraţia locală gălăţeană, având în vedere că primarul Dumitru Nicolae a anunţat în urmă cu o lună nici mai mult nici mai puţin că va desfiinţa Poliţia Comunitară în cazul în care, până la finele anului, Guvernul nu va adopta Legea poliţiei locale, cu tot cu prevederile legate de finanţare.

Acum, însă, declaraţiile primarului încep să fie mai nuanţate; un fel de „să se revizuiască primesc, dar doar pe ici, pe colo, prin locurile esenţiale”…

Citit 1093 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.