Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

În ciuda ninsorilor şi a viscolului, în judeţul Galaţi nu a fost închis niciun drum. Astfel, pe toată perioada avertizărilor meteorologice, s-a circulat, în condiţii de iarnă, pe toate segmentele de drumuri naţionale şi judeţene.
Conform celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în centrul şi nordul judeţului s-a circulat cu mai multă dificultate, dar utilajele de deszăpezire au intervenit punctual şi au remediat toate problemele apărute. O problemă a apărut la Schela, unde două maşini au derapat şi au avut nevoie de intervenţia utilajelor pentru a fi repuse pe carosabil. De asemenea, o maşină a derapat pe raza localităţii Slobozia-Conachi, dar, din fericire, incidentul nu s-a soldat nici cu victime, nici cu pagube materiale.
Pentru a evita astfel de incidente, autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum fără a avea maşinile echipate cu tot ce trebuie pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
Utilajele de deszăpezire au lucrat şi pe DN 24D, astfel că circulaţia nu a  fost întreruptă, în ciuda faptului că vântul a bătut foarte puternic şi a viscolit zăpada de pe câmp aducând-o pe carosabil.

Deszăpezirea, în oraş

În municipiu, sărăriţele au fost scoase pe străzi încă de luni seară, de la ora 22,00. În noaptea de luni spre marţi, au acţionat 144 de utilaje pentru deszăpezire şi toţi subcontractorii au fost mobilizaţi.
Conform unui comunicat de presă al Primăriei Galaţi, până la ora 6,00 dimineaţa, pe străzile din oraş au fost împrăştiate 462 de tone de material antiderapant. "Angajaţii Societăţii Publice Ecosal sunt prezenţi în staţiile mijloacelor de transport în comun, în preajma instituţiilor publice, în zona trecerilor de pietoni, pentru a degaja trotuarele de zăpadă. Intervenţiile vor continua pe tot parcursul zilei. Conducătorii auto sunt rugaţi să fie atenţi în privinţa alegerii locurilor de parcare, pentru a permite utilajelor să intervină la nevoie, inclusiv în interioarele de cartier", se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Citit 1753 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2018 20:20

2 comentarii

 • postat de eu Miercuri, 28 Februarie 2018 14:45 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  2

  Daca mai rascheteaza mult asfaltul de pe strada, pana in primavara nu o sa mai ramana nimic. Bucuria celor care vor trebui sa asfalteze la vara. Probabil tot ei.
  Adica, ieri dimineata, cu toate ca pe strada nu era un gram de zapada, au trecut cu lama din 10 in 10 minute pe str.Saturn. Pe asfaltul gol, negru. Daca tot vrei sa te afli in treaba, macar treci cu peria, nu cu lama.
  De altfel daca era o zapada mai serioasa, stateam 2-3 zile inzapeziti.

  Raportează
 • postat de Simpla intrebare Miercuri, 28 Februarie 2018 07:50 95.77.196.*** Link la comentariu
  1
  5

  VIATA LIBERA N-A AUZIT DE DEZASTRUL DE PE DRUMURILE DIN JUDET ACOPERITE DE ZAPADA SI VISCOL SI DE SCOLILE CARE ISI ASTEAPTA ELEVII SI PROFESORII NAVETISTI PRIN ACEST DECOR DE GROAZA CA ASA VREA INSPECTORUL SEF DIN JUDET , CARE N-A INCHIS SCOLILE CA IN BUCURESTI ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.