Soţ şi soţie, acuzaţi de CONTRABANDĂ cu ARME de foc | VIDEO

Soţ şi soţie, acuzaţi de CONTRABANDĂ cu ARME de foc | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Gohor, şi soţia sa, o elveţiancă în vârstă de 52 de ani, au intrat în vizorul poliţiei cu acuzaţii de contrabandă, la zece ani după ce ar fi adus ilegal în ţară mai multe arme.

Poliţiştii au ajuns la casa familei abia zilele trecute, în baza unor informaţii care indicau că bărbatul, pasionat de arme, ar deţine ilegal câteva puşti de vânătoare. În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit că printre armele deţinute de gohorean se aflau şi câteva pentru care nu existau nici acte de proveinienţă, nici autorizaţii de deţinere şi folosinţă.

"Poliţiştii au găsit o armă de vânătoare cu două ţevi lise, calibrul 12 mm, un pistol cu glonţ, calibrul 5,6 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm şi 99 de cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 mm. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că arma de vânătoare şi pistolul cu glonţ îi aparţin soţiei celui percheziţionat. Aceasta ar fi introdus armele în ţară, ilegal, în anul 2009. Totodată, s-a stabilit că arma de tir sportiv cu aer comprimat îi aparţine bărbatului, care ar fi achiziţionat-o din Elveţia şi ar fi introdus-o ilegal în ţară, în anul 2008", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Armele au fost confiscate, iar cei doi soţi, puşi sub acuzare pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citit 2701 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2018 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.