Magistraţii caută experți pentru procesul tunelului pe sub Dunăre

Magistraţii caută experți pentru procesul tunelului pe sub Dunăre
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Astăzi, are loc un nou termen al procesului intentat Primăriei municipiului Galaţi de asocierea Louis Berger SAS, The Louis Berger Group Inc, Ernst & Young SRL şi Ernst & Young Societe Anonyme for the Provision of Advisory Services şi SC Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care ar fi trebui să realizeze documentaţia tunelului pe sub Dunăre. La termenul precedent, magistraţii au amânat judecarea cauzei solicitând o listă de experţi specializaţi în drumuri şi poduri. Primăria a încercat să se apere invocând tardivitatea plângerii prealabile, dar n-a avut câştig de cauză.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, misiunea consorţiului era de a furniza Primăriei soluţia optimă pentru realizarea a două tuneluri, fiecare cu două benzi pe sens, care să facă legătura între municipiul Galaţi şi malul drept al Dunării, în localitatea Brătianu, judeţul Tulcea (cu legătură rutieră la DN22E).

Valoarea contractului încheiat cu Primăria era de 11.697.210 de lei fără TVA, plata urmând a se face etapizat. Municipalitatea ar fi trebuit să facă plata pentru prima etapă a documentaţiei, dar, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, nu a fost plătit niciun ban.

Dispute politice sau interese? Tunelul nu e sub Dunăre, ci la DNA şi Tribunal - CLICK AICI

Citit 3376 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 01:48

10 comentarii

 • postat de Mara
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 11:58
  192.36.27.***
  Liberalii din ALDE ar trebui sa-si cheme, sa-si repatrieze fostul coleg, liberal, Stan Marius chemandu-l in ALDE, sa adere la ALDE. Un liberal vechi ca Stan nu are ce sa faca in partidul lui basescu(PMP), in partidul plin cu oamenii lui basescu(actualul PNL, e plin tot cu oamenii lui basescu) ce taiau salariile si pensiile galatenilor si romanilor. Fostii liberali, vechii liberali din PNL au plecat la ALDE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Relu
  Miercuri, 28 Martie 2018 14:00
  185.56.80.***
  Si eu as fi votat Marius Stan, daca ar fi avut ideea sa treaca la ALDE asa cum au facut-o majoritatea fostilor sai colegi din vechiul PNL, care au trecut la ALDE dupa ce niste zevzeci din vechiul PNL s-au contopit cu PDL-ul lui basescu de a rezultat actualul PNL care e plin cu basistii din vechiul PDL.

  In actualul PNL nu au ramas decat PDL-istii si simpatizantii fostului regim basescu-PDL.
  0
  17
  Raportează
 • postat de Olga
  Joi, 22 Martie 2018 18:45
  162.247.72.***
  @ IC

  Din cate stiam eu Stan Marius nu este in ALDE. Ar fi fost bine sa fie in ALDE fiindca astfel ALDE ar fi avut votul meu, mai ales ca Marius Stan este un liberal get-beget, un liber cu vechime, un liberal mai liberal decat multi altii din politica si care se pretind a fi liberali.

  Ar fi fost mai bine daca Stan Marius ar fi mers alaturi de ceilalti liberali fosti colegi ai dansului care au trecut la ALDE cand PNL-ul a tradat contopindu-se cu PDL-ul lui basescu.

  Daca Marius Stan ar fi mers la ALDE de la inceput poate ca acum ar fi stat lucrurile altfel, dar din pacate Stan s-a dus acolo unde a avut loc si anume la PMP-ul lui basescu traian, cel ce taia salariile si pensiile romanilor alaturi de PDL-istii care petreceau la Ciresica dupa taierile de salarii si pensii.

  Un liberal cu state vechi precum este Stan Marius ar fi trebuit sa fie, sa faca parte din ALDE, alaturi de colegii sai liberali din ALDE.

  Dar la noi in politica romaneasca ati vazut ce porcarie este: dupa ce Stan castiga-se alegerile, castigand pe langa el si fostii colegi ma refer la cei ce au ramas langa PDL-ul lui basescu din fostul PNL, apoi acei colegi dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta dupa alegerile castigate si dupa posturile lor de consilieri locali castrigate si cu ajutorul lui Stan, i-au dat la temelie propriului candidat (Stan) impotrivindu-i-se in Consiliul Local proprii lui fosti colegi din PNL, votand mpotriva proiectelor din sedintele de Consiliu Local. Adevaratii liberali din vechiul PNL s-au dus in partidul ALDE, dar din cate stiam eu Stan Marius nu este in ALDE. Ca altfel Stan ar fi avut votul meu. Dar eu nu am putut pune votul pe partidul lui basescu traian (PMP).

  In schimb Pucheanu din cate se pare nu il doare nici in fund de infrastructura Galatiului...pe el (Pucheanu) nu l-a interesat sa aiba si Galatiul un proiect de infrastructura de anvergura tunelului pe sub Dunare. Pe Pucheanu l-a interesat mai mult decat sa mentina Galatiul in continuare la stadiul de ghena de gunoi fara niciun proiect de infrastructura realizat AICI IN GALATI, AICI IN PROPRIUL NOSTRU ORAS.

  Noua galatenilor mai are putin si ne spune Pucheanu sa fim multumiti ca exista proiecte de infrastructura (pod, tunel, etc.) pe la Craiova si ca noi galatenii ar trebui sa fim multumiti cu(de) asta. Asta(Pucheanu) nu va realiza nimic grandios ca si proiect de infrastructura AICI, IN GALATI. Cand galatenii striga de zeci de ani sa se construiasca aici in Galati o traversare a Dunarii, a venit Pucheanu si ne-a zis ca nu ne trebuie, ca nu avem nevoie...ca e mai frumos sa traversam cu "barcutele" lor.

  Din pacate, din cauza unor astfel de indivizi din politica locala, care nu realizeaza nimic grandios AICI IN GALATI, PENTRU INFRASTRUCTURA GALATIULUI, orasul acesta nu se va dezvolta si nu se va moderniza niciodata, nu va inainta niciodata ci vom bate pasul pe loc mereu.
  3
  49
  Raportează
 • postat de Armandel
  Joi, 22 Martie 2018 16:23
  81.12.149.***
  In continuare Magistratii vor cauta si experti in Igiena Umana, dupa ce Primaria va sista apa calda galatenilor!
  Sa vezi atunci ce circ va fi.. cu ecouri pana la CEDO!
  P.S. Pucheanu mai are timp inca sa fuga din tara!
  2
  5
  Raportează
 • postat de saracul
  Joi, 22 Martie 2018 14:48
  82.76.11.***
  cine a facut comanda pentru execuarea forajelor , proiectelor de constructie, studiilor de fezabilitate.....n-are decat sa plateasca.......nu te poti aventura cand in jurul tau sunt numai """inamici"""....ambitiile lui Stan au fost naucitoare....se credea DUMNEZEU.....iaca l-au lucrat proprii lui oameni de incredere...
  5
  4
  Raportează
 • postat de tony
  Joi, 22 Martie 2018 12:33
  188.24.239.***
  sustin in continuare ca voi da in judecata autoritatile in caz ca vor fi nevoiti sa plateasca pagube partilor implicate in proiectarea si constructia acestui tunel. Chiar si daca partea mea de plata va fi doar 1 leu, o sa am grija sa il primesc cu varf si indesat.
  4
  9
  Raportează
 • postat de Ady
  Joi, 22 Martie 2018 09:43
  5.13.207.***
  Sa vezi ca se trezeste Pucheanu cu tunel fara sa vrea. Si cand o trece prin el o sa-l vada pe Stan (fantoma tunelului ) cum rade de el.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Tiberiu
  Joi, 22 Martie 2018 09:17
  64.113.32.***
  Probabil ca o sa i se intoarca in nas lui Pucheanu toate aceste ifose copilaresti de a se fi pus el de-a cvrmezisul, de a se fi pus contra realizarii acestui proiect, doar pentru ca Pucheanu a vrut sa-si incordeze muschii pentru a arata ca el e mai tare. De aceea Galatiul a avut mereu de pierdut fiindca in peste 20 de ani nu s-a realizat IN GALATI niciun proiect important de infrastructura, Galatiul si galatenii alegandu-se mereu doar cu praful de pe toba. Si asta numai din cauza disputelor si orgoliilor politicienilor locali galateni care s-au contrat si s-au razboit mereu intre ei in detrimentul, in dauna Galatiului, care a avut mereu de pierdut cand a fost vorba de infrastructura pentru Galati.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Pro tunel
  Joi, 22 Martie 2018 08:37
  5.13.165.***
  Sper totusi sa se realizeze tunelul sau cine a sabotat continuarea proiectului sa raspunda.Stan a avut o idee foarte buna cu acest tunel.
  6
  17
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 22 Martie 2018 06:56
  100.117.27.***
  Daca podul de la Barila este blocat ,sa se continue cu tunelul , oare fostul primar Stan nu este in ALDE ,asociat cu actuala putere de la Galati si de mai sus...?.
  3
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.