Traficanţi de droguri din Iaşi, depistaţi la Măstăcani

Traficanţi de droguri din Iaşi, depistaţi la Măstăcani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetăţeanul român Andrei Macovei, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Tânărul era însoţit alte trei persoane, Iulian David, Alexandru Blaga şi Iulian Lebădă, cu vârste cuprinse între 29 şi 38 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.

La un control sumar efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au simţit un miros înţepător şi au observat că unul dintre tinerii care se aflau pe banchetă, în spatele şoferului, ţinea o sacoşă în care erau mai multe plicuri ce conţineau o substanţă vegetală cu un miros specific de cannabis. Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au dus persoanele la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

În urma legitimării, oamenii legii au stabilit că tânărul care avea sacoşa se numeşte Iulian David, iar în urma verificărilor au constatat că în sacoşa respectivă se aflau 10 pungi transparente cu substanţă vegetală de aproximativ 10 grame fiecare. Mai mult, după ce au verificat autoturismul, poliţiştii de frontieră au descoperit, în buzunarul din spatele scaunului şoferului, o substanţă de culoare maro specifică haşişului, o râşniţă de formă sferică, folosită la mărunţirea substanţei vegetale şi un cântar electronic.

Andrei Macovei le-a povestit poliţiştilor de frontieră faptul că, la rugămintea lui Iulian David, care era însoţit de alţi doi prieteni, a mers în localitatea Bârlad. Aici, David s-a întâlnit cu un bărbat, a cărui identitate reală nu o cunoaşte, care i-a înmânat 100 de grame de marijuana şi 50 grame de haşiş.

Deoarece, din declaraţiile bărbaţilor, a reieşit faptul că şoferul autoturismului consumase substanţe interzise, acesta a fost condus la Spitalul Târgu Bujor, în vederea recoltării mostrelor de sânge şi a efectuării examenului clinic pentru determinarea substanţelor psihoactive.

Ulterior, cei patru tineri au fost duşi la sediul DIICOT Galaţi, unde au fost audiaţi de procurori. După audierea celor patru bărbaţi, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au organizat un flagrant, cu scopul de a identifica persoana de la care Iulian David a primit drogurile. Acesta a fost prins şi identificat ca fiind Vlad Dan Radu. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, au fost găsite şi ridicate şapte doze de marijuana şi opt doze de haşiş, destinate valorificării.

Pe baza probelor administrate, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Vlad Dan Radu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În acelaşi dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar faţă de Iulian David, Alexandru Blaga şi Iulian Lebădă, cei trei având obligaţia de a nu părăsi municipiul Iaşi.

Drogurile descoperite de poliţiştii de frontieră (111 grame de substanţă susceptibilă a fi marijuana şi 50 grame de substanţă susceptibilă a fi haşiş), în valoare totală de 12.770 de lei, au fost ridicate, ambalate, sigilate şi predate procurorilor din cadrul DIICOT.

Citit 5010 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.