Mâncare și hore moldovenești la BASARABIA CULINARĂ (FOTO)
Foto: Teodora Miron

Mâncare și hore moldovenești la BASARABIA CULINARĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Studenții basarabeni care învață la Galați au participat sâmbătă, în parcul dintre căminele studențești, la un eveniment delicious. Este vorba despre tradiționala acțiune intitulată ”Basarabia Culinară”, acțiune organizată în cadrul evenimentului ”Zilele Basarabiei”. Fetele au avut cea mai grea misiune, ele fiind puse la gătit. Toate bucatele au fost pregătite în camerele de cămin, așa cum se întâmplă de altfel în fiecare zi  în viața de student, iar ajutoare le-au fost reșourile și plitele electrice aduse de acasa. Dar, obișnuința și-a spus cuvântul, așa că fetele s-au dovedit a fi bune bucătărese și au pregătit bunătătți specifice Republicii Moldova. Printre ele s-au numărat plăcinta cu brânză sărată, salata de crab, limba soacrei și salata olivie, toate bucatele fiind degustate la final de toți cei prezenți în campus.
 
Atracția evenimentului a fost, de departe, fasolea cu ciolan pregătită de militarii de la batalionul 300 din Galați, prezenți în campus cu popota mobilă. Militarii au pregătit 20 de kilograme de fasole la care au adăugat toate ingrendientele necesare pentru ca studenții să poată mânca o fasole ca la mama acasă.
 
De pe mese nu a lipsit nici vinul adus din Republica Moldova, băutură care a ajutat la înveselirea atmosferei. ”e un vin din cramele Moldovei, un vin vechi de trei ani, care merge foarte bine la cină”, ne-a explicat unul dintre organizatori.
 
Evenimentul ”Basarabia culinară” a atras foarte mulți studenți, care au gustat bucatele pregătite de fete, dar au și asistat la un concurs de gătit ad-hoc, la care au luat parte două echipe: una de fete și una de băieți.
 
Și, ca la orice eveniment care se respectă, atmosfera a fost încinsă de o horă pe ritmuri tradiționale moldovenești.Evenimentul organizat sâmbătă în Campusul studențesc din Galați este la a XVII-a ediție și a vrut să marcheze și cei 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 
Citit 3054 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Martie 2018 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.