Liceele se întrec de Ziua Europei

Liceele se întrec de Ziua Europei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, de la ora 10,00, holul corpului D al Facultăţii de Inginerie din Galaţi se va umple cu aromele a zeci de feluri de mâncare, pregătite de circa 120 de elevi gălăţeni de la 12 licee din judeţul Galaţi, participanţi la activitatea-concurs „Spring Day”, care serbează Ziua Uniunii Europene. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Facultatea de Inginerie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Fiecare liceu participant la acest eveniment a tras la sorţi o ţară din Uniunea Europeană pe care să o reprezinte, promovând cultura şi obiceiurile statului respectiv, de la prezentarea reperelor istorice sau geografice ale aşezării, până la cea a preparatelor culinare tradiţionale.

Potrivit regulamentului, fiecare dintre cele 12 licee participante va avea o echipă formată din opt elevi care vor fi însoţiţi de preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor şi de un profesor coordonator. În prima etapă, juriul special constituit va vizita fiecare stand în parte, echipele prezentându-şi țările și servind juriul cu bucatele pregătite.

În a doua etapă a concursului, fiecare echipă va prezenta momente artistice în faţa juriului – dans tradiţional, cântece sau o scenetă în limba ţării respective.

Citit 1665 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.