Jucării donate de copii pentru copii (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Jucării donate de copii pentru copii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Campanie de 1 Iunie derulată de Primăria Galaţi. Păpuşile, maşinuţele, pluşurile, jocurile şi cărţile de poveşti adunate deja în holul central al Primăriei municipiului Galaţi, în cadrul campaniei "Dăruieşte o jucărie, faci o bucurie!", au primit, ieri, întăriri serioase. Preşcolarii de la grupa mare a Grădinţei "Codruţa" şi elevii din clasa a II-a C de la Şcoala "Ştefan cel Mare" din Galaţi au venit încărcaţi de daruri pentru copiii nevoiaşi.

"Sunt Ana, am şase ani şi am adus un ursuleţ de pluş şi nişte biscuiţei şi pufuleţi. Pe ursuleţ îl cheamă Toto, mi l-a cumpărat mama şi e prietenul meu, dar îl dau ca să se bucure de el şi copiii săraci! De 1 Iunie vreau să le spun copiilor să fie fericiţi, să fie sănătoşi şi bucuroşi că le-am trimis jucăriile!", ne-a mărturisit una dintre fetiţele venite alături de colegii ei de la Grădiniţa "Codruţa", cu daruri pentru copiii din centrele finanţate de Consiliul Local.

Deşi nu renunţau chiar cu inima uşoară la jucăriile preferate, prichindeii erau bucuroşi să le ofere o surpriză copiilor cu care soarta n-a fost atât de generoasă. După cum ne-au explicat educatoarea Alina Pascal şi directoarea grădiniţei, Rodica Tîrcavu, picii sunt obişnuiţi de mici să dăruiască şi altora din ceea ce au, aşa că n-au fost greu de convins să o facă şi acum.

Inimioare cu mesaj

Nici n-au apucat bine să plece prichindeii de grădiniţă, că Primăria a fost luată cu asalt de elevii din clasa a II-a C de la Şcoala "Ştefan cel Mare", şi ei veniţi cu jucării, jocuri şi cărţi pentru copiii defavorizaţi. "Părinţii sunt foarte săritori, iar copiii sunt învăţaţi de mici să-şi doneze din propriile jucării", ne-a declarat Cezarina Luminiţa Hardulea, profesor învăţământ primar la Şcoala "Ştefan cel Mare". Ca răsplată pentru gestul lor, copiii au primit acadele.

Pentru că elevii veniseră cu inimioare decupate din hârtie, pregătite pentru a transmite un mesaj copiilor ce vor primi jucăriile şi cărţile dăruite de ei, holul Primăriei s-a transformat în loc de desenat şi caligrafiat… până când a apărut city managerul Marius Humelnicu şi i-a invitat pe micuţi în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Campania "Dăruiește o jucărie, faci o bucurie!", organizată de Primăria municipiului Galaţi, va continua până joi, 31 mai, ora 14,00, atunci când toate cadourile strânse vor fi împărţite celor aproximativ 450 de copii din centrele finanţate de Consiliul Local Galaţi.

Citit 3384 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.