Presa şi revoluţia la Amsterdam

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mişcarea Românilor din Europa: La finele săptămânii trecute s-a discutat la întâlnirea românească din Barcelona despre înfiinţarea Miscării Românilor din Europa, o organizaţie care promovează imaginea şi valorile româneşti, integrarea socială, culturală, economică şi politică. La invitaţia reprezentanţilor Partidului Românilor din Spania au avut loc o serie de întâlniri informale ale reprezentanţilor mai multor organizaţii ale diasporei române din Europa.

* CultuRomânia: Asociaţia Culturală Etnică a Românilor din Ivrea şi Canavese, ACERIC, Italia, va găzdui duminică, 1 noiembrie, la sediul sau din via Varmondo Arborio n. 22, Ivrea, între orele 13.00 - 16.00, o manifestare cultural artistică şi gastronomică intitulată „CultuRomânia".

* Banchetul fotbaliştilor: Clubul "Banatul" din Kitchener, provincia canadiană Ontario, va găzdui sâmbătă, 7 noiembrie, începând cu ora 19:00, un banchet organizat de GTO (Golden Triangle Oldtimers) Soccer League, ligă din care face parte şi echipa de fotbal Steaua Kitchener.

* Ziua Uşilor Deschise în Quebec: Românii din Quebec sunt invitaţi să participe duminică, 8 noiembrie, în Sala Mare a Centrului Sociocomunitar, 6767 Cote des Neiges, cu începere de la ora 12.00, la evenimentul intitulat „Ziua Uşilor Deschise" organizat cu ocazia primei aniversări a Comunităţii Moldovenilor din Quebec.

* „Astă-seară ne distrăm în familie”: Duminică 1 noiembrie, de la ora locala 16:00 în localitatea Traiskirchen, Stadtsäle Traiskirchen, (Sala primăriei) din Hauptplatz 18,  Austria, românii sunt aşteptaţi la vizionarea comediei româneşti "Astă seară dansăm în familie".

* 24 de boboci la Liceul “N. Bălcescu” din Jula: Liceul "Nicolae Bălcescu" din Jula, Ungaria, se poate mândri şi în acest an cu un număr destul de mare de elevi în clasa a 9-a. Cei 24 de elevi ai dirigintei Vera Gurzau Cser provin din diferite localităţi populate şi de români, având scopul comun de a-şi însuşi limba română, de a cunoaşte mai bine cultura şi neamul românesc.

* La Amsterdam, aniversarea a 20 de ani de la evenimentele din ’89: Reţeaua EUNIC-Olanda, din care face parte şi Ambasada României la Haga, derulează în perioada octombrie-decembrie 2009, un program amplu de acţiuni de aniversare a 20 de ani de la evenimentele din 1989, următoarea acţiune fiind programată pentru luni, 9 noiembrie, la Amsterdam. Este vorba despre expoziţia de ziare, reviste şi ilustraţii „1989 Sfârşitul unei ere", care va avea loc în perioada: 9 noiembrie 2009-28 februarie 2010, la Muzeul Presei din Amsterdam.

* Diplomaţie la Varşovia: Marele Refugiu Polonez în România, după declanşarea celui de-al doilea război mondial, este, în ciuda contextului tragic, unul dintre episoadele cele mai bune ale relaţiilor româno-polone. Campania „Geografia generozităţii. Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc" va rămâne în centrul Varşoviei, între Universitate şi Preşedinţie, între 13 octombrie şi 2 noiembrie, după care va fi itinerantă în zone aglomerate din alte mari oraşe poloneze.

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.