Mită pusă în dosarul de examinare, refuzată de poliţist

Mită pusă în dosarul de examinare, refuzată de poliţist
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Galaţi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie, după ce a găsit, în dosarul unui candidat, suma de 300 de euro.

Imediat după sesizare, ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, l-au identificat pe bărbatul care a oferit suma de 300 de euro unui agent examinator, cu scopul ca acesta să-i faciliteze promovarea probei de traseu a examenului auto.

"Un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu cu privire la examinarea aptitudinilor de condus ale unui candidat la promovarea probei de traseu a examenului auto, a găsit în dosarul de şcolarizare primit de la cursant, chiar înainte de începerea probei, suma de 300 de euro. Agentul examinator a sesizat situaţia la D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, cu privire la aspectele constatate, care, de asemenea, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, fiind dispuse activităţi de procedură penală în vederea stabilirii împrejurărilor în care a fost comisă fapta", se arată într-un comunicat al DGA Galaţi.

Faţă de bărbatul care a oferit banii, procurorul competent a pus în mişcare acţiunea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Citit 11852 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.