Încep lucrările la staţia de epurare din Cartierul Cantemir

Încep lucrările la staţia de epurare din Cartierul Cantemir
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Firma bucureşteană Edas Exim SRL a primit ordinul de începere a lucrărilor la staţia de epurare din Cartierul Dimitrie Cantemir şi, conform Primăriei municipiului Galaţi, de săptămâna viitoare va începe organizarea de şantier, amplasamentul fiind deja predat. Investiţia va dura 12 luni şi este finanţată din fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Staţia de epurare plătită de Primăria Galaţi, dar inexistentă în cartierul Cantemir, este o poveste lungă şi încă neelucidată care, în toamna anului trecut, făcea obiectul a două dosare - unul la Judecătorie, altul la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, în august 2005, Primăria condusă de Dumitru Nicolae a încheiat un contract cu SC Unicom pentru realizarea acestei investiţii, iar în 2012, primarul Marius Stan a constatat că s-au făcut plăţi în valoare de peste 2,3 milioane de lei, dar pe amplasament nu există nimic, motiv pentru care s-a formulat plângere penală.

Până când iţele încurcate ale acestei situaţii vor fi descurcate, problema epurării trebuia rezolvată. Aşa că pe 22 noiembrie 2017 s-a semnat un contract în valoare de 2.316.495 de lei cu SC Edas Exim SRL din Bucureşti, pentru proiectarea şi execuţia acestei investiţii.

Conform Primăriei, în Cartierul Dimitrie Cantemir vor fi construite o staţie de epurare a apelor uzate şi o staţie de pompare, care vor putea deservi peste 1.500 de persoane. Staţia de epurare a apelor uzate va fi construită la o distanţă de aproximativ 380 de metri faţă de gospodăria de apă existentă.

Proiectul ”Staţie Epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir” este finanţat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Primăria municipiului Galaţi a obţinut pentru acest proiect suma de 2.960.131 de lei cu TVA.

Citit 2975 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Iulie 2018 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.