Expoziţie vernisată în prezenţa ambasadorului Republicii Moldova

Expoziţie vernisată în prezenţa ambasadorului Republicii Moldova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, este invitatul de onoare al unui eveniment care se va desfăşura astăzi, 28 august, începând cu ora 11,00, la Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din  Tecuci - vernisajul expoziţiei de numismatică şi filatelie intitulată sugestiv "Simboluri culturale identitare ale Republicii Moldova", organizată sub patronajul Primăriei Tecuci şi a Ambasadei Republicii Moldova în România.

Evenimentul continuă o serie de proiecte culturale desfăşurate deja de municipiul Tecuci în colaborare cu instituţii de cultură din Republica Moldova. "Expoziţia reuneşte numeroase piese filatelice emise din 1991 până în prezent. Cele mai reprezentative piese au ca subiect momente de răscruce din istoria neamului, personalităţi istorice şi ale culturii, construcţii şi monumente simbolice, piese de patrimoniu etc", aflăm dintr-un comunicat al instituţiei tecucene.

Piesele, de patrimoniu, fac parte din colecţiile Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi ale unui colecţionar particular, colonel Petru Costin.

Citit 1081 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 19:58

1 comentariu

 • postat de IC
  Marți, 28 August 2018 07:25
  79.116.107.***
  Bravo organizatorilor , acesta actune contribuie la apropierea romanilor din tara cu diaspora din lume si romanii din R Moldova ,actiuni ca acesta mai indulcesc efectul nefast al actiunilor guvernului roman din 10 august ac.Datorita interventiei ,premeditate si brutale a jandarmeriei , majoritate romanilor de peste Prut au facut un mare pas inapoi in apropierea de tara ...Un basaraben ,imi spunea recent : " ai vazut ca am avut dreptate ,de ce sa ne unim ca sa ne bata iarasi jandarmii romani " aluzia era cu trimitere la perioada interbelica si zic eu , are radacini adanci din propaganda sovietica .Oare cei care au premeditat ,au inarmat si instigat jandarmii, au avut drept tinta numai punerea la pamant a actiunilor diasporei ( aproape toti din cei cca 4,5 miloane de romani care sunt impotriva guvernantilor ) sau si indepartarea basarabenilor de Romania ,vrerea unora de mai la est ?Inca odata felicitari organizatorilor si cat mai multe actiuni comune.NB . Oare pe cand o expozitie filatelica la care sa fie expuse si timbrele "cap de bou " din tezaurul Romaniei confiscat de bolsevicii rusi ?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.