Rulouri de gazon, pe scuarul Brăilei

Rulouri de gazon, pe scuarul Brăilei
Lucrări nocturne de amenajare a spaţiilor verzi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că au început lucrările pentru amenajarea scuarului de pe strada Brăilei şi a rondoului de la intersecţia bulevardelor Oţelarilor şi Galaţi.

Pentru a nu îngreuna circulaţia pe timpul zilei, basculantele care aduc pământul negru vegetal acţionează pe timpul nopţii, iar pe parcursul zilei, angajaţii SC Gospodărire Urbană SRL împrăştie şi nivelează pământul pe toată lungimea scuarului, de circa 6.500 de metri pătraţi. Următoarele etape constau în umplerea cu un strat de compost, montarea sistemului de irigaţii, iar la final montarea rulourilor de gazon.

Conform Primăriei, firma care a câştigat licitaţia organizată de societatea Gospodărire Urbană pentru livrarea pământului negru vegetal este SC Gendav SRL. Furnizarea cantităţilor de pământ se face în baza unui acord cadru care prevede minimum o tonă şi maximum 10.500 tone. Valoarea este de 34 de lei/tonă fără TVA, transportul fiind inclus în preţ.

Nemulţumiri

Un cititor ne-a transmis la redacţie o sesizare cu privire la modul în care s-au realizat lucrările de înlocuire a bordurilor de pe strada Brăilei, între Rondoul de la Ultimul Leu şi Tribunal: „Prin metoda aleasă, de spargere a carosabilului, s-au adus grave avarii acestuia, reparaţiile au fost de mântuială şi au apărut crăpături noi. Poate soluţia corectă era să se folosească discuri pentru tăierea asfaltului”, ne-a transmis gălăţeanul.

Administraţia locală susţine că strada Brăilei nu va rămâne doar cu noile şi înaltele borduri, ci, până în 2020, va adusă la un cu totul alt nivel din punct de vedere al infrastructurii, al standardului de calitate, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. Rămâne doar să avem răbdare. foto: Primăria Galați

Citit 2861 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.