Acţiune antidrog la Penitenciarul Galaţi

Acţiune antidrog la Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Penitenciarul Galaţi a desfăşurat, săptămâna trecută, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, o activitate de informare şi prevenire a consumului de droguri adresată persoanelor condamnate. Cu această ocazie, personalul specializat din cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi un reprezentant din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Galaţi, au prezentat, pentru 36 de deţinuţi, un material informativ despre efectele nocive ale consumului de droguri şi comportamentele agresive asociate consumului acestor tipuri de substanţe.

De asemenea, în cadrul activităţii, au fost organizate sesiuni de dezbateri pe marginea informaţiilor prezentate, iar la finalul activităţii a fost realizată o evaluare a cunoştinţelor acumulate, prin discuţii interactive între coordonatori şi persoanele condamnate.

"Prevenirea consumului de droguri în rândul populaţiei carcerale se înscrie în lista priorităţilor activităţilor educative desfăşurate în cadrul Penitenciarului Galaţi. În acest sens, pe parcursul acestui an, au fost desfăşurate mai multe activităţi de acest tip, în care au fost incluse alte 51 de persoane private de libertate. Scopul acestui demers îl constituie conştientizarea şi informarea populaţiei carcerale asupra efectelor consumului de droguri, reducerea comportamentelor agresive asociate consumului de astfel de substanţe,  precum şi stabilirea unor relaţii de încurajare, sprijin şi întrajutorare între membrii comunităţii şi deţinuţii cu antecedente în consumul de substanţe stupefiante", ne-a declarat Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Citit 1298 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.