UPDATE. Arest de 30 de zile pentru criminalul de la Chiraftei

UPDATE. Arest de 30 de zile pentru criminalul de la Chiraftei
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, luni, 24 septembrie 2018 | Minorul care l-a ucis, cu sânge rece, pe Cosmin Vieru, tânărul de 19 ani, din localitatea Chiraftei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta au decis judecătorii, care au admis propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Decizia a fost luată abia după ce a fost efectuată şi o expertiză psihiatrică pentru minorul de 15 ani, expertiză care a atestat faptul că adolescentul a avut discernământ atunci când i-a aplicat patru lovituri de cuţit tânărului de 19 ani.

Decizia luată la Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi contestată de apărătorul adolescentului.

Dacă decizia privind arestarea preventivă pentru 30 de zile va fi contestată, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va lua o hotărâre finală.


UPDATE. Tragedie fără margini într-o familie din satul Chiraftei, comuna Măstăcani. Un tânăr de 19 ani, Cosmin Vieru, a murit după ce a fost înjunghiat de un adolescent de doar 15 ani. Cei doi erau la o petrecere a burlacilor, iar după miezul nopții, adolescentul de 15 ani, Costel, și-a amintit de un conflict mai vechi și a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Cosmin. Cei prezenți la petrecere au sunat imediat la 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță. Din păcate însă, rănile au fost mult prea grave, iar Cosmin a fost găsit decedat.

”Echipajul ajuns la fața locului a constatat că tânărul de 19 ani avea mai multe plăgi înjunghiate - lateral cervical stânga, o plagă la nivelul umărului stâng, extrem de profundă și o plagă la nivelul toracelui posterior. S-a constatat că pacientul murise deja, probabil prin exanghinare. Hemoragia externă a fost și ea foarte importantă, dar, foarte probabil, a avut și o hemoragie internă, lucru care se va dovedi la autopsie”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, director Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Agresorul locuia, doar de o lună, în Chiraftei la bunica sa, fiind venit din București. În ciuda faptului că are doar 15 ani, adolescentul nu era elev și este cunoscut ca fiind consumator de etnobotanice.

”A venit la bunica lui după ce mama l-a părăsit și a plecat în Spania sau nu știu pe unde. Părinții erau divorțați.  Din câte spune bunica lui este consumator de etnobotanice. Știu că s-au certat de la fete. Erau la o petrecere de-a lor și, probabil, a găsit pe acolo un cuțit și, sub influența substanțelor acestea, a acționat fără control”, ne-a spus Marian Gălie, viceprimarul din Măstăcani. 

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care l-au adus la audieri pe adolescentul de 15 ani. 

”Este audiat de către procurorul criminalist un suspect, minor, în vârstă de 15 ani, care este cercetat sub acuzația comiterii unei infracțiuni de omor. Inculpatul și victima erau la o petrecere și se pare, pe fondul unui conflict anterior și al consumului de băuturi alcoolice, a avut loc o agresiune între cei doi. Inculpatul venise înarmat cu un cuțit, luat de acasă, pe care l-a folosit în agresiune. Victimei i-au fost aplicate patru lovituri de cuțit, ceea ce a determinat moartea acesteia”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

În timp ce Costel era la audieri, la Chiraftei familia lui Cosmin Vieru este șocată, mai ales că ei erau pregătiți de o logodnă. Fratele mai mare a lui Cosmin urma să se căsătorească chiar astăzi, numai că acum familia nu va mai petrece, ci se va pregăti de înmormântare.   

”Noi aveam petrecere pentru băiatul cel mare, urma să își scoată actele la primărie. S-au dus la Măstăcani și după aia pe mireasă o să o ducă la părinții ei, este însărcinată fata, cum să o aducă să îl vadă pe cumnatul său mort? Nu știu ce s-a întâmplat acolo, au fost la petrecere, și nepotul meu a fost înjunghiat. Era un băiat tare bun”, ne-a spus Ana Vieru, bunica tânărului decedat.

Ce s-a întâmplat exact la petrecerea soldată tragic vor stabili procurorii, care continuă cercetările în acest caz. De asemenea, anchetatorii vor emite o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele adolescentului, care va fi prezentat și în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Crimă la o petrecere din Chiraftei | Petrecere terminată tragic la Chiraftei, judeţul Galați. Un adolescent de doar 15 ani a înjunghiat un alt participant la petrecere, un tânăr în vârstă de 19 ani. La fața locului a fost solicitat un echipaj al ambulanței, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru tânărul de 19 ani, constatând decesul. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, care urmează să îi audieze pe toți cei prezenți la petrecere și să stabilească și măsurile legale care se impun.

Vom reveni.

(22 septembrie 2018)

Citit 12802 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.