Vitezomanii şi beţivii au umplut şoselele

Vitezomanii şi beţivii au umplut şoselele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Într-o săptămână în care în traficul din Galaţi au avut loc 12 accidente, soldate cu 13 victime, dintre care două decedate şi alte două rănite grav, sute de şoferi au fost prinşi încălcând cele mai elementare reguli de circulaţie, care duc adesea la tragedii.

Cei mai mulţi au fost vitezomanii, 248 de şoferi fiind amendaţi pentru depăşirea limitei legale. Alţi 194 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu purtau centuri de siguranţă, în timp ce 27 au plătit pentru că nu au acordat prioritate. Depăşirile neregulamentare au fost contabilizate în 19 cazuri, iar de 15 ori poliţiştii au dat amenzi şoferilor care nu au oprit la trecerile din dreptul căilor ferate. De 11 ori, agenţii de la circulaţie au surprins şoferi folosind telefoanele mobile în trafic. 17 este numărul conducătorilor auto care au fost depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, zece dintre ei alegându-se cu dosare penale, mulţi pentru valori de peste unu la mie în aerul expirat.

Valoarea totală a celor 873 de amenzi a fost de peste 310.000 lei, 80 de şoferi rămânând fără permisele de conducere. Două persoane care au încercat şofatul fără să fi trecut de vreun examen s-au ales cu dosare penale pentru conducere fără permis.

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.