VĂ REAMINTIM: Mii de consumatori fără apă potabilă timp de 16 ore

VĂ REAMINTIM: Mii de consumatori fără apă potabilă timp de 16 ore
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Lucrările de modernizare de pe strada Basarabiei, lucrări care fac parte din obiectivul de investiţii “Modernizare str. Basarabiei” - Reabilitare infrastructură transport inclusiv Viaducte axa E-V, intrări în Galaţi, tronson strada Traian – strada Mihai Bravu”, opresc apa potabilă pentru mii de consumatori.

Astfel, firma Lemacons a solicitat sistarea apei pentru a putea executa dezafectarea provizoratului Dn 300 PEHD şi cuplarea conductei de fontă Dn 600 mm pe tronsonul: str. Domnească – str. Mihai Bravu în nodul din strada Mihai Bravu.
Aceste lucrări vor fi efectuate pe data de 7 noiembrie, între orele 08,00 – 24,00.
Vor fi afectaţi abonaţii casnici din str. Basarabiei nr.1,3,5; blocurile din zona Gării: CD, CD1-CD4; CF1-CF4; blocurile C25, 13, 12, 9, 7, 14; străzile: Toamnei, Macazului, Nordului, Bazinul Nou, Carpaţi, Bradului, Vezuviului, Lemnari, Cărămidăriei, Locomobilei, Etna, Banatului, Temişana, Laterală, Maramureşului, Davila, Marinei, Pescari, Cetăţuiei, Delfinului.
Nu vor avea apă potabilă nici următorii agenți economici şi instituţii: SC Transurb, Direcţia Agricolă, Vama Giurgiuleşti, Asociaţia pensionarilor, Stadionul „Zoltan David”, Magazin alimentar „3 Ursuleţi”, Centrul ecologist, Vama, Marine Electric, Ocolul Sivic, Ferma IAS Agrogal, Ferma Sava+Boşneagă, Minersort, Oil Terminal, Parc Industrial, Zona Liberă, Port Bazinul Nou, Metaltrade, Somaco, SP3, Staţia CFR Larga A+B, Staţia CFR Galaţi - Port Bazinul Nou, Linde, Mondistar, Autouniversal, Damen, Retec-Allewijnse, Den Breejen, Eekels, Piaţa Calea Basarabiei, Elnav, SC Omco + Hotel, Staţia de Betoane, Peco Europa, CFR Galaţi – Brateş + transbordare, transpunere, CFR Infrastructură, Servtrans, Atelier bărci, SC EKS-Sudură (Lemnari cc. Vezuviului), SC Metal-Ship, Menarom-Pec, Farmavet, GDF, Ancora-Exfilmetal, Criomec, Palas, Constructorul, Vega’93, Nertrans, Elia, Atelier şcoală studenţesc, FAM SA, Poşta Tranzit, Revizia vagoane, Gara CFR + Regionala CFR, REMAT, Brutăria Betty Com, lutCom, Fratelli, Sireg şi Unisem.
„Societatea Apa Canal SA Galaţi asigură numai asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere reţea, închidere şi deschidere vane, precum şi spălarea reţelei de distribuţie la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de sistarea apei potabile, mulţumim pentru înţelegere şi îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, se arată într-un comunicat al Apă Canal.
Ca de fiecare dată, pentru situaţii deosebite, Societatea APA CANAL S.A. Galaţi va pune la dispoziţie cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la Dispeceratul societăţii, la numerele de telefon 0236/463294 şi 0236/473380 int.133.

Citit 12392 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 10:23

3 comentarii

 • postat de ilie gogonete
  Marți, 06 Noiembrie 2018 14:25
  89.136.2.***
  Sunt orase in lume (precum New York) care trag apa de la peste 100 km pentru tratare si distributie si la Galati unde ploua cu carnati (pesedisti) ,un oras inconjurat de ape ,pretul ei e foarte scump platit si in bani dar si in sistare de parca ar fi un oras in Africa.
  Ce pretentii sa ai de la aceleasi firme de stat din vremurile comuniste care tot intra in faliment, in insolventa, isi schimba numele, isi invart administratorii numiti de la acelasi partid din '47 si care continua sa fure si sa prosteasca cetatenii.
  Daca se faceau schimbarile care trebuiesc de la revolutie, si nu se furau banii luati pe taxe la cetateni, chiar si o teava de 20 metri la fiecare 5 luni si tot era ceva...
  Dle. IC postarea dumneavoastra adevar graieste dar e prea complicata si contine prea multe cuvinte din domeniu pe care pesedistii si aldistii nu le pot intelege si asimila ,e ca si cum vorbiti chineza pentru aceste specimene ignorante...
  Chiar si daca Galatiul ar fi mutat pe malul oceanului tot nu se schimba nimic, inca mai rau ar fi, ti-o tranteste Apa-Canal, ca apa sarata de mare le distruge tevile pe rupte si ar lasa tot orasul fara apa mereu.
  Pe cand o lucrare care sa tina si arcasilor fara apa vreo 16 ore ?
  2
  12
  Raportează
 • postat de UN CETATEAN CARE PLATESTE TAXE SI IMPOZITE.
  Marți, 06 Noiembrie 2018 14:22
  188.24.213.***
  De 4 luni se lucreaza pe Basarabiei !!!!!!!!!!!!!!mergeti si vedeti cum se sprijina muncitorii in lopeti!TARA DE PUTORI SI HOTI!CUI AI PASA!?????
  1
  10
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 06 Noiembrie 2018 06:52
  79.116.100.***
  Oare ce fel de retea de apa are Galatiul si cum este intretinuta,daca nu se poate face alimentarea cartierelor ,strazilor dintr-o retea tip inel ,cu posibilitatea de izolare prin actionarea numai a vanelor de separatie de la capetele tronsonului la care are loc interventia . Se fac exercitii in caz de situatii de urgenta ,urla sirene , iesiri pe sticla TV ,bla ,bla ... poate cineva sa simuleze ce se intampla in caz de cutremur ,Doamne fereste -bombardament ,cu intrerupere alimentarii cu apa si incendii extinse , se intrerupe conducta in nodul din articol si un sfert de oras arde ca o torta????Consider ca odata cu implementarea masurilor de modernizare a retelei de conducte pentru alimentarea cu apa sa se realizeze si posibilitatea de baypassare ,a nodurilor critice ,prin interconectarea conductelor colaterale .Pana la realizare visului expus anterior , cred ca totusi ar trebui acordata atentie mentinerii in perfecta stare de functionare a vanelor de pe retea ....chestiile ale prin "jocul " carora se pot alimenta consumatorii atunci cand un tronson de conducta este intrerupt....
  1
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.