Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că echipa sa lucrează la un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea şi dotarea şcolilor cu table inteligente şi cu tablete electronice care vor fi oferite tuturor elevilor.

"Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Acum, suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme, pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii şi licee, în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Citit 920 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2019 14:49

2 comentarii

 • postat de Sindicatul Liber Educația - președinte Duminică, 20 Ianuarie 2019 20:09 89.136.231.*** Link la comentariu
  2
  2

  Andrei, ai dreptate privind obiecțiile de principiu dar sunt vizați bani pe un proiect UE. Pe data de 12 dec. 2018 am avut, personal, cu d-na ministru, o discuție pe această temă. Pe scurt, argumentele mele au fost urmatoarele: imediat dupa nastere, copilului i se pune în gură biberonul și tableta alături; mulți copii folosesc tableta la varsta de 3 ani cu mai multă dexteritate decât noi, adulții; la 6 ani ii ducem la scoala si le punem in fata creionul, caietul, tabla și creta; îi întoarcem la mijloacele de educație din sec. XIX și XX; suntem totuși în sec. XXI și trebuie să implementăm tehnica și tehnologiile din acest secol; asta cu atât mai mult cu cât mijloacele de muncă ale viitorului vor avea la bază tehnologii IT; chiar și acum sunt astfel de mijloace de muncă. D-na ministru a ,,replicat” spunând că are o cunoștință care a cumpărat niște tractoare care au bordul computerizat și nu găsește tractoriști pentru ele. Să știi că informațiile din acest comentariu le-am transmis colegilor din FSLI Galați chiar a doua zi, adică pe 13.12.2018.

  Raportează
 • postat de Andrei Duminică, 20 Ianuarie 2019 15:15 92.86.49.*** Link la comentariu
  2
  5

  Există exemple de succes ale acestui proiect în alte țări, sau vor fi mai degrabă bani risipiți? Sistemul face economii draconice. Clasele adesea nu respectă normele legale în ceea ce privește numărul de copii. Să se micșoreze numărul de copii în clase, să se aloce pe bune profesori de sprijin (nu de ochii lumii, cum este acum) și vă garantez că ar crește rezultatele.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.