ANM anunţă schimbare bruscă de vreme. Se așteaptă ninsori. Cum va fi vremea, marți și miercuri, la Galați

ANM anunţă schimbare bruscă de vreme. Se așteaptă ninsori. Cum va fi vremea, marți și miercuri, la Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Meteorologii au emis, luni, 11 februarie 2019, un cod galben de zăpadă şi viscol în zona montană din 24 de judeţe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră. În restul ţării se anunţă ploi, ninsori şi lapoviţă, dar şi intensificări temporare ale vântului, a relatat Mediafax.

Este vorba despre judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Avertizarea intră în vigoare luni, 11 februarie 2019, la ora 22,00 şi este vabilă până miercuri, 13 februarie 2019, la ora 10,00 [detalii]

Marți, 12 februarie 2019, potrivit meteorologilor, la Galați va fi în mare parte înnorat, fiind preconizată și o ploaie ușoară în prima parte a zilei. Temperatura va atinge valoarea maximă de 5 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa -2 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații de circa 70 la sută. Vântul va atinge o viteză de până la 19 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 755 mm coloană de mercur, iar umiditatea va ajunge la 91 la sută.

Miercuri, 13 februarie 2019, va fi predominant noros. Temperatura va atinge valoarea maximă de 4 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa -4 grade Celsius. Nu sunt șanse de precipitații. Vântul va atinge o viteză de până la 23 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 769 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 66 la sută.

(Informaţii preluate din surse online)

Citit 6800 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2019 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.