Patinoar în aer liber

Patinoar în aer liber
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile locale le mai pregătesc un cadou gălăţenilor, de Crăciun; un patinoar în aer liber *

Patinoarul, cu o suprafaţă de 700 mp, va fi amplasat în parcarea stadionului Dunărea, fiind pus la dispoziţia gălăţenilor printr-un parteneriat încheiat între administraţia locală şi I.F. Manole Creţu, a anunţat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Patinoarul în aer liber va rămâne la Galaţi până la sfârşitul lunii martie. Este adevărat, avem şi Patinoarul Artificial, care s-a deschis anul acesta, pe 7 octombrie şi va funcţiona până pe 15 aprilie 2010.

Însă aici, în timpul săptămânii (dar şi în dimineţile de weekend), au loc antrenamente şi competiţii sportive, aşa că publicul are acces doar în după-amiezile de sâmbătă şi duminică.  

Aşa că ideea unui patinoar în aer liber, deschis non-stop publicului, este una binevenită. Vicele a anunţat, ieri, intenţia de a inaugura patinoarul vineri, 11 decembrie, însă există posibilitatea ca gălăţenii să alunece pe gheaţă, în aer liber, mai degrabă sâmbătă sau duminică, decât vineri seara.

Acest lucru, deoarece echipamentul necesar va ajunge în ţară (din Italia) abia vineri dimineaţă, aşa că este puţin cam greu să fie gata până seara, ne-a explicat şeful SADP Eduard Grosu.

Cât priveşte tarifele negociate, se pare că acestea au fost stabilite la 10 lei – intrarea (pentru o oră şi jumătate de patinat), iar închirierea unei perechi de patine va costa tot 10 lei.

Comparativ cu tarifele practicate la Patinoarul Artificial (intrare adulţi: 5 lei/2 ore, intrare elevi/studenţi/copii – 2,5 lei/2 ore, taxă de închiriere a patinelor – 6 lei/pereche şi taxă garderobă – 1 leu), tarifele de „afară” sunt mai mari.

Dacă în cazul patinoarului în aer liber  nu se ştie sigur când va fi dat în funcţiune (vineri seară sau în weekend), despre brad lucrurile au rămas bătute în cuie.

Aşadar, vineri, la 19 „trecute fix” se aprind beculeţele bradului montat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Copiii vor fi principalii invitaţi de onoare, iar pentru ei, organizatorul, adică Primăria municipiului Galaţi, a pregătit şi surprize dulci: şase actori de la Teatrul de Păpuşi vor împărţi copiilor prezenţi la eveniment 600 de baloane şi bomboane.

După momentul aprinderii bradului, va urma un foc de artificii, iar seara va continua cu spectacole susţinute de colindători, dar şi de artistele Silvia Ene şi Paula Seling.

Pentru acest eveniment, bugetul alocat este de aproximativ 20.000 de lei, din care 15.000 de lei sunt sponsorizare, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Citit 5130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.