Jucării periculoase - pocnitori şi tunuri artizanale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avem voie să cumpărăm doar artificii-steluţe, lumânărele scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc şi sateliţi *

În această perioadă, Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Galaţi verifică magazinele care au cumpărat articole pirotehnice - în vederea stabilirii scopului în care au fost achiziţionate.

La nivelul judeţului Galaţi îşi desfăşoară activitatea 18 societăţi comerciale care au fost autorizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi avizate de către Poliţia Galaţi să vândă obiecte pirotehnice.

Nu daţi autorizaţii

Poliţia Galaţi face apel la toate primăriile de pe raza judeţului Galaţi - cu preponderenţă celor din mediul rural -, să nu emită autorizaţii de comercializare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice către persoane fizice şi asociaţii familiale.

Părinţi, supravegheaţi-vă copiii

De asemenea, Poliţia îi roagă pe părinţi să-şi supravegheze îndeaproape copiii, mai ales că toate şcolile sunt în vacanţă.

În plus, dincolo de consecinţele penale ale simplei deţineri de obiecte pirotehnice interzise (pocnitori, petarde, obiecte zburătoare şi artificii de clasă mai mare decât clasa I), folosirea lor constituie un pericol real pentru sănătatea copiilor lor.

Cu artificii se poate

Gălăţenii sunt îndemnaţi să semnaleze de îndată prin Apelul Unic de Urgenţă 112 situaţiile de comercializare a produselor pirotehnice interzise sau a tuturor produselor pirotehnice în sistem ambulant.

Singurele produse pirotehnice ce pot face obiectul legal al comercializării către populaţie sunt artificiile-steluţe, lumânările scânteietoare, jerbele  cu scântei, minifaclele, minisorii, inelele de foc şi sateliţii.

Legea pe înţelesul tuturor

Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T1,T2, precum şi a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase şi a pocnitorilor din clasa I, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Citit 1486 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.