Înşelăciuni de peste trei milioane de lei. Percheziţii, bani confiscaţi şi persoane reţinute

Înşelăciuni de peste trei milioane de lei. Percheziţii, bani confiscaţi şi persoane reţinute
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a 11 persoane acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, ambele în concurs real.

Cei 11 inculpaţi, Cămăşoiu Dumitru, zis Mircea” şi „Centaurul”, Dinescu Florin, zis „Misteriosul”, Stăncălie Sorin, zis „Satana”, Lungu Auraş Constantin, zis Copilul”, Liga Marcel, Vlad Florenţiu Marius, zis „Chipciu”, Hurmuz Mitică, Roşianu Adrian, Tudor Daniel, zis „Dan Nebunul”, Albulescu Marius Mihai şi Stăncălie Valeriu Manuel, au fost prezentaţi instanţei de judecată, o parte dintre ei ajungând deja în arest preventiv.

Procurorii DIICOT Galaţi susţin că cei 11, ajutaţi şi de alte persoane, au iniţiat, începând cu luna octombrie 2018, constituirea unui grup infracţional organizat care, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale, a înşelat mai multe societăţi comerciale din ţară. 

„În perioada octombrie 2018 – martie 2019, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat şi în vederea îndeplinirii scopului acestuia, prin utilizarea de nume şi calităţi ori prin utilizarea de alte mijloace frauduloase, au indus în eroare, prin intermediul a două societăţi comerciale din Timişoara şi Bucureşti, reprezentanţii legali ai unui număr de 32 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Mai exact, membrii grupării achiziţionau, prin intermediul celor două societăţi, diferite produse, pe care nu le-au mai achitat. Ulterior, marfa cumpărată era revândută, cu jumătate din preţul real, paguba creată fiind în valoare totală de 3.247.809,51 lei.

Afacerea grupării a fost închisă de procurorii din cadrul DIICOT Galaţi, care, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat 18 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ori la spaţiile de depozitare utilizate de inculpaţi pe raza judeţelor Constanţa, Timiş, Dolj, Bihor şi a municipiului Bucureşti. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale, precum şi 30 de telefoane mobile, patru laptopuri, două tablete, trei strick-uri, documente de proprietate și sumele de 50.000 de lei şi 24.700 de euro.

După percheziţii şi audieri, procurorii i-au reţinut pe cei 11 inculpaţi, care au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Cămăşoiu Dumitru, Dinescu Florin, Stăncălie Sorin, Lungu Auraş Constantin, Liga Marcel, Vlad Florenţiu-Marius, Hurmuz Mitică, Roşianu Adrian şi Tudor Daniel. Dispune luarea faţă de inculpaţii Albulescu Marius Mihai şi Stăncăliu Valeriu Manuel măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, se menţionează pe site-ul Tribunalului Galaţi.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi B.C.C.O. Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Timişoara, BCCO Constanţa, BCCO Craiova, BCCO Oradea, lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Citit 8158 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.