Sirenele, în vacanţă de 1 Mai

Sirenele, în vacanţă de 1 Mai

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Exerciţiul "Miercurea sirenelor", prin care toate sistemele de alarmare publică din ţară sunt acţionate la începutul fiecărei luni, a fost suspendat ieri, de 1 Mai. Decizia a fost luată la nivel naţional pentru ca cetăţenii să îşi poată petrece în linişte ultima zi liberă a minivacanţei de Paşti şi 1 Mai, fără a fi deranjaţi, între orele 10,00 şi 11,00, de sunetul sirenelor. Derularea exerciţiului va fi reluată din prima miercuri a lunii iunie, dau asigurări reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Acest program a fost lansat de instituția noastră încă de acum doi ani și este destinat verificării sistemului de alarmare a populaţiei despre iminenţa unui pericol şi, implicit, dezvoltării reacţiei cetăţenilor în situaţii de protecţie civilă. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 1037 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2019 16:29

1 comentariu

  • postat de ADYtza74 Joi, 02 Mai 2019 15:44 86.124.202.*** Link la comentariu
    1
    0

    Si credeti ca ia dus lipsa cineva acestui poluant fonic? Dar nu putem avea asigurari de la reprezentantii... sa nu mai repetam acest "exercitiu" ? Oricum nu intereseaza pe nimeni si nu retine nimeni ce inseamna defapt fiecare. Chiar si in caz real se va crea un haos si o nebunie dupa ce-si vor da seama oamenii ca nu e la misto. Dar daca vine un necaz exact in prima miercuri a lunii ,doar asa in ciuda autoritatilor ?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.