S-a dat tâlhărit ca să scape de ceartă

S-a dat tâlhărit ca să scape de ceartă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Galaţi s-a ales cu o amendă zdravănă, după ce a pus la cale o startegie care, a crezut el, îl va scăpa de explicaţii incomode.

În dimineaţa zilei de 11 mai, bărbatul s-a dus la poliţie şi a reclamat faptul că în timp ce mergea spre casă, în zona staţiei de autobuz de la General, a fost acostat de un individ care l-a ameninţat cu un cuţit şi i-a furat telefonul în valoare de 270 de lei.

Poliţiştii i-au luat în serios reclamaţia şi au făcut verificări timp de aproape două săptămâni, la finele cărora au constatat că cele sesizate de tânăr nu se confirmă. Mai mult, oamenii legii cu ajuns la concluzia că totul fusese o strategie pusă la cale de reclamant, care îşi vânduse mobilul şi pierduse banii la păcănele. "Din probatoriul administrat a reieşit că ”victima” tâlhăriei şi-ar fi vândut, de fapt, telefonul mobil unei persoane necunoscute, contra sumei de 60 de lei, în timp ce se afla într-un cazinou din municipiul Galaţi. Ulterior, ar fi pierdut banii la jocurile de noroc şi pentru a justifica familiei lipsa acestora, ar fi formulat plângerea respectivă", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Gălăţeanul a recunoscut în cele din urmă toată înscenarea şi pentru că reclamaţia sa nu se soldase încă cu vreo măsură împotriva vreunei persoane nevinovate, anchetatorii au decis să îl sancţioneze doar cu o amendă de 500 de lei, pentru alarmarea organelor de poliţie fără motiv întemeiat.

Citit 3525 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.