”Contesa Maritza” la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă. Muzică veselă şi umor fin

”Contesa Maritza” la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă. Muzică veselă şi umor fin
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ultima reprezentaţie a lunii de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" va fi opereta "Contesa Maritza", care va avea loc pe 25 mai, de la ora 18,00.

Opereta "Contesa Maritza" a revenit în repertoriul liricului gălăţean în 2014, fiecare reprezentaţie fiind primită cu entuziasm de public, datorită calităţilor nealterate de trecerea vremii: muzică plăcută şi veselă şi un text plin de umor fin.

Premiera absolută a celebrei operete a avut loc la Viena, în 1924. Textul operei muzicale se bazează pe "Romanul unui tânăr sărac", de Octave Feuillet. Prima reprezentaţie în România a spectacolului a fost jucată de trupa lui Nae Leonard, la trei ani după premiera absolută.

O regie de excepţie, o echipă valoroasă

Dirijorul spectacolului de la Galaţi este Eugen Dan Drăgoi, iar regia este semnată de de maestrul Cristian Mihăilescu. Din distribuţie vor face parte: Mihaela Alexa - în rolul Contesei Maritza, Valentin Vasopol - contele Tassilo, Adelina Diaconu-Liza, Adrian Mărginean - Zsupan, Lăcrimioara Crihană - Manja, Alexandru Dobre - Iota, Gheorghe Racoviță - Ceko, George Apostolache - Carl, Florina Nistor - Ibi, Ioan Badea (vioară solo), Bogdan Baicu (contrabas), Ovidiu Ghioc - un țigan.

Din punctul de vedere al construcţiei dramatice, intriga centrală a operetei se leagă în jurul celor două personaje principale, care se îndrăgostesc, se despart din pricina unor neînţelegeri, apoi se împacă. Intriga secundară, aproape invariabil frivolă, se axează pe cea de-a doua pereche, căreia îi este destinată o muzică mai lejeră şi mai vivace, de cele mai multe ori scrisă în formă de duet.

Emmerich Kálmán, originar din Ungaria, asemenea lui Franz Lehár, a fost unul dintre arhitecţii perioadei de argint a operetei vieneze, din primul sfert al veacului trecut.

Preţul biletelor este de 10,80 de lei, cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenţi, şi 21,60 de lei, întreg.

Citit 1197 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.