AVERTIZARE METEO | Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până vineri seara. Cum va fi vremea la Galați

AVERTIZARE METEO | Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până vineri seara. Cum va fi vremea la Galați
Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Meteorologii au anunţat că, până vineri seară, sunt aşteptate averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, şi, izolat, căderi de grindină. Aceste fenomene vor fi semnalate în est, sud-est, nord şi centru. Avertizarea meteo vizează şi judeţul Galaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat astfel informarea emisă încă de miercuri şi susţine că fenomenele extreme sunt aşteptate până vineri, la ora 22.00.

"În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată pe parcursul zilei de vineri, 24 mai, în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi pe arii restrânse 35-40 l/mp", arată ANM.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi în regiunile limitrofe.

Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, în acelaşi interval, vor fi perioade - în special vineri după-amiază - în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, cantităţi de apă mai însemnate.

Temperatura maximă va fi de 23-24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 15 grade.

Totodată, hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Satu Mare, până vineri noaptea. Pe alte râuri din trei judeţe - Satu Mare, Mureş şi Alba - a fost emis un cod galben de inundaţii, în vigoare tot până vineri la ora 24.00.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Cum va fi, vineri, vremea la Galați

Potrivit meteorologilor, vineri (24 mai 2019), va fi în mare parte înnorat, fiind preconizate furtuni cu fulgere, după-amiază. Temperatura va atinge valoarea maximă de 24 de grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa 14 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații de circa 80 la sută. Vântul va atinge o viteză de până la 3 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 756 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 66 la sută.

Citit 5970 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.