Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Numai echipajele rutiere au depistat în traficul din judeţ, în şapte zile, 70 de conducători auto sub influenţa alcoolului. În realitate, numărul este mai mare, mulţi şoferi care au încălcat regula fiind depistaţi de poliţiştii cu atribuţii rutiere de la posturi şi secţii.

Greu de prevenit, şi mai greu de stopat. Consumul de alcool la volan creşte alarmant în rândul şoferilor gălăţeni, acţiunile poliţiei, planificate sau de rutină, arătând, de la o săptămână la alta, că numărul conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au băut este în continuă creştere. În şapte zile, nu mai puţin de 70 de şoferi au fost dovediţi ca băuţi de etilotestele poliţiştilor de la Circulaţie, cifra constituind un veritabil record. Cei mai mulţi, 60, s-au situat sub limita minimă a răspunerii penale, alegându-se doar cu amenzi şi suspendarea permisului de conducere. Alţii zece însă, prinşi cu valori care de multe ori au depăşit 1,00 la mie, sunt cercetaţi penal.

Vitezomanii şi pietonii, campionii amenzilor

Din cei aproape o mie de contravenienţi depistaţi pe drumurile din judeţ în ultima săptămână, cei mai mulţi au fost, desigur, din rândul şoferilor. 232 dintre aceştia au fost amendaţi pentru viteză excesivă, 129 pentru că nu purtau centura de siguranţă şi 15 pentru că foloseau telefonul mobil. Nici pietonii nu se lasă când vine vorba de greşeli elementare care îi pot costa viaţa. 272 de persoane au fost amendate pentru că au traversat neregulamentar. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 300.000 de lei. 120 de şoferi şi-au pierdut temporar dreptul de a conduce şi alţi 32 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:34

1 comentariu

 • postat de Radler Marți, 11 Iunie 2019 14:49 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  3

  Foarte bine......dar mai tare calare pe soferi ......filtre si filtre iar amenzile mai usturatoare iar suspendarea permisului sa fie pe minim 6 luni sau chiar definitiva.
  As propune ca bautul la volan ..sa fie incadarata la categoria - "Crima cu premeditare".

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro