Situaţie îngrijorătoare în traficul gălăţean. Zeci de şoferi beţi, picaţi de etilotestele rutiere

Situaţie îngrijorătoare în traficul gălăţean. Zeci de şoferi beţi, picaţi de etilotestele rutiere
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Numai echipajele rutiere au depistat în traficul din judeţ, în şapte zile, 70 de conducători auto sub influenţa alcoolului. În realitate, numărul este mai mare, mulţi şoferi care au încălcat regula fiind depistaţi de poliţiştii cu atribuţii rutiere de la posturi şi secţii.

Greu de prevenit, şi mai greu de stopat. Consumul de alcool la volan creşte alarmant în rândul şoferilor gălăţeni, acţiunile poliţiei, planificate sau de rutină, arătând, de la o săptămână la alta, că numărul conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au băut este în continuă creştere. În şapte zile, nu mai puţin de 70 de şoferi au fost dovediţi ca băuţi de etilotestele poliţiştilor de la Circulaţie, cifra constituind un veritabil record. Cei mai mulţi, 60, s-au situat sub limita minimă a răspunerii penale, alegându-se doar cu amenzi şi suspendarea permisului de conducere. Alţii zece însă, prinşi cu valori care de multe ori au depăşit 1,00 la mie, sunt cercetaţi penal.

Vitezomanii şi pietonii, campionii amenzilor

Din cei aproape o mie de contravenienţi depistaţi pe drumurile din judeţ în ultima săptămână, cei mai mulţi au fost, desigur, din rândul şoferilor. 232 dintre aceştia au fost amendaţi pentru viteză excesivă, 129 pentru că nu purtau centura de siguranţă şi 15 pentru că foloseau telefonul mobil. Nici pietonii nu se lasă când vine vorba de greşeli elementare care îi pot costa viaţa. 272 de persoane au fost amendate pentru că au traversat neregulamentar. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 300.000 de lei. 120 de şoferi şi-au pierdut temporar dreptul de a conduce şi alţi 32 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Citit 1759 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.