A fost oprit iluminatul public pe Faleza inferioară
Foto: Bogdan Codrescu

A fost oprit iluminatul public pe Faleza inferioară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dunărea continuă să crească la Galaţi, depăşind deja cu 24 de centimetri cota de atenţie. Conform Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), Dunărea a atins o cotă de 584 de centimetri, hidrologii preconizând că nivelul fluviului va mai creşte.

Tocmai de aceea, Primăria municipiului Galaţi a dispus câteva măsuri pe Faleza inferioară. "Având în vedere prognozele hidrologice şi nivelul Dunării, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preîntâmpina eventuale situaţii nedorite, în cursul zilei de astăzi (n.r. - joi), se va aplica măsura deconectării sistemului de iluminat public de la reţeaua electrică, pe Faleza inferioară a Dunării", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Conform sursei citate, primele măsuri de apărare au fost luate încă de săptămâna trecută. "Primăria municipiului Galaţi a dispus încă de săptămâna trecută primele măsuri de apărare, fiind pregătiţi saci pentru nisip şi folie de polietilenă, cu precizarea că se va interveni punctual la supraînălţarea digului de apărare numai dacă situaţia o va impune, având în vedere că nivelul maxim prognozat al Dunării, la Galaţi, este de 600 de centimetri, iar în următoarele zile cotele fluviului vor fi în scădere", se mai arată în comunicat.

Totodată, pentru evitarea oricărui pericol, operatorilor economici riverani Dunăriili li s-a transmis să pună în aplicare prevederile Planului de apărare, respectiv: verificarea şi asigurarea funcţionării corespunzătoare a reţelelor de canalizare proprii, cât şi luarea măsurilor pentru obturarea acestora dacă situaţia o va impune; verificarea şi pregătirea materialelor, mijloacelor şi utilajelor pentru intervenţie; verificarea spaţiilor, căilor şi mijloacelor de transport necesare în caz de intervenţie.

Creşterea nivelului Dunării nu aduce probleme doar legate de inundaţii, ci şi de mediu. Şi asta pentru că apa fluviului aduce tone de gunoaie, peturi şi resturi vegetale, care ajung la mal chiar în zona Falezei inferioare. Încă de săptămâna trecută mai multe echipe de la Ecosal au fost trimise pe faleză pentru ecologizare, acţiunea fiind încă în desfăşurare.

Citit 3260 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.