Chioşc pus la pământ

Chioşc pus la pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a convocat ieri dimineaţă presa pentru a asista la demolarea „live” a unui hârb metalic ce a fost cândva un chioşc în Complexul Continental, din Ţiglina III.

„De mai mulţi ani, Galaţiul se confruntă cu un adevărat haos din punct de vedere urbanistic, existând un număr mare de construcţii care au fost ridicate după o singură regulă, tupeul”.

„Am decis încă de anul trecut să declarăm război construcţiilor ilegale, să le demolăm sau să-i obligăm pe proprietari să intre în legalitate. Până în prezent am identificat un număr de 16 chioşcuri care nu mai aveau activitate şi cărora li s-au emis dispoziţii de demolare”.

„În decursul anului trecut au fost demolate 12, ultimul dintre acestea fiind în zona Complexului Continental, care e desfiinţat chiar acum. Acţiunea va continua pe parcursul anului acesta, şi dacă va fi nevoie şi în anii următori până când în Galaţi nu vor mai exista astfel de construcţii ilegale sau fără activitate”.

„Am făcut apel la populaţie că trebuie să respectăm legea şi să nu construim fără autorizaţie”, a declarat vicele. 

Salariaţii municipalităţii s-au apucat de treabă. Prima mutare – să deconecteze chioşcul abandonat de la reţeaua electrică. Au descoperit cu stupoare că panoul electric era „consemnat” în curtea unei gălăţence care, profitând de faptul că stă la parter şi-a „trasat” singură „ograda” împrejmuind-o ca la ţară, cu gard şi lacăt.

Ce mai conta că e domeniu public! O găină speriată, două pisici şi un câine teritorial şi nervos completau peisajul bucolic. Salariaţii Primăriei au sunat la uşa „proprietăresei”, dar pentru că nu le-a răspuns nimeni, au tăiat lacătul cu flexul şi s-au dus să deconecteze chioşcul.

Surpriză! A apărut gălăţeanca revoltată că i s-a „violat proprietatea”.

Demolare originală

Chioşcul a fost pus la pământ printr-o tehnică originală. De exemplu, la un moment dat, unul dintre stâlpii de susţinere proaspăt tăiaţi a fost pus la loc pentru ca, din greşeală, să nu cadă acoperişul fostei consignaţii peste muncitori.

Muncitori care nu aveau căşti de protecţie! În vremea asta, viceprimarul oferea audienţe gălăţenilor care l-au recunoscut şi au ţinut să-şi spună problemele.

„Este un chioşc fără activitate şi care probabil nu a mai plătit nici taxele către Primărie de multă vreme. Proprietarul în mod sigur se cunoaşte”.

„Este un prim mic pas în rezolvarea problemelor urbanistice pe care le avem în oraş şi cred că trebuie să dăm dovadă de mult mai multă hotărâre, iar lucrurile trebuie puse la punct”.

„Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, până când nu va mai exista nici un chioşc amplasat ilegal sau fără activitate în Galaţi”, a declarat, după ce consignaţia a fost făcută una cu pământul, viceprimarul Ciumacenco.

„Dar cu garajele, mizeria şi gunoaiele când începeţi?”, ne-a întrebat o locatară din zonă.

Bună întrebare! O transmitem mai departe, viceprimarului.

Citit 1769 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.