Inundaţiile au lovit din nou Corodul

Inundaţiile au lovit din nou Corodul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vremea extremă continuă să creeze probleme în judeţul Galaţi. În urma ploilor torenţiale, pârâul Corozel, care traversează localitatea Corod, şi-a ieşit din nou din matcă, luni seară, şi a creat panică printre localnici.

"În urma precipitaţiilor căzute în după-amiaza zilei de 24 iunie, în bazinul pârâului Corozel s-a format o viitură care a afectat mai multe case, curţi şi anexe. În sprijinul cetăţenilor din localitate au fost mobilizaţi 25 de pompieri militari, cu opt motopompe", ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, putătorul de cuvânt al ISU Galaţi. În timp ce militarii interveneau în curţile oamenilor pentru a scoate apa, autorităţile locale au făcut comisii pentru evaluarea pagubelor. "Din primele verificări, am stabilit că apa a intrat în şase case, dar în bucătării, nu în camerele de locuit, şi în 51 de gospodării. La acestea se adaugă curţi şi grădini, dar şi culturi agricole, care oricum erau distruse de viitura de la începutul lunii. De atunci şi până acum, nu s-a reuşit, din păcate, curăţarea digului de pe Corozel, aşa că viitura a lovit din nou", ne-a explicat Vasile Cârjeu, primarul din Corod. Din fericire nu au fost victime omeneşti şi nici persoane care să necesite evacuarea din locuinţe.

Din păcate, meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele următoare, aşa că localnicilor din Corod nu le rămâne decât să se roage ca ploile torenţiale să le ocolească localitatea.

Citit 3470 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.