Au fost montate primele automate de vânzare a biletelor
Foto: Anca Melinte

Au fost montate primele automate de vânzare a biletelor
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

În câteva dintre cele mai importante staţii de transport public local din Galaţi au fost montate deja automatele de vânzare a biletelor şi de încărcare a cardurilor de călătorie, dar şi panourile de informare a călătorilor. Toate acestea sunt componente ale sistemului de e-ticketing (taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei în municipiul Galaţi).

Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră de Primăria municipiului Galaţi, deocamdată automatele de bilete (TVM - ticket vending machine) pot fi văzute în 16 staţii : Spitalul Judeţean, Ţiglina I, Ţiglina II, Neacşu, Prichindel, Agenţia CFR, Mazepa, Galeriile Mantu, Parc Eminescu, Direcţia Agricolă, Casa Roşie (spre Inelul de Rocadă şi spre Doja), Galmopan, Piaţa Energiei, Maşniţă, Liceul nr. 3.

De asemenea, au fost montate şi o parte dintre cele 102 panouri electronice care îi vor informa pe călători despre sosirea mijloacelor de transport în comun. În cadrul aceluiaşi proiect vor fi instalate în staţii şi 140 de camere de luat vederi, graţie cărora gălăţenii se vor putea simţi mult mai în siguranţă.

Vom reveni cu lista tuturor staţiilor în care vor fi instalate componentele sistemului de e-ticketing.

Reamintim că autorităţile şi-ar dori ca noul sistem să funcţioneze din toamnă, moment din care biletele de transport local vor fi temporare, nu per călătorie, şi nu se vor mai putea cumpăra de la şofer sau vatman.

Citit 8067 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.