Şi-a cumpărat acte false ca să lucreze în Germania

Şi-a cumpărat acte false ca să lucreze în Germania
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Seat, un cetăţean din Republica Moldova, P.S., în vârstă de 27 de ani.

Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia.

În baza analizei de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate şi permisul de conducere de la un cetăţean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei, pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citit 1613 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.