Planul de măsuri ”Estival 2019”. Dacă nu vreţi amendă, nu aruncaţi gunoaie pe domeniul public

Planul de măsuri ”Estival 2019”. Dacă nu vreţi amendă, nu aruncaţi gunoaie pe domeniul public
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii locali au aplicat, în luna iulie, în cadrul Planului de măsuri "Estival 2019", 267 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.620 de lei. Totodată, oamenii legii au constatat şi două fapte cu caracter penal (furt şi deţinere de substanţe interzise).

Cele mai multe amenzi, 163, au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (consum de băuturi alcoolice - 120, tulburarea liniştii publice - 24, adresarea de expresii jignitoare - 8 etc).

De asemenea, conform prevederilor HCL 260/2018, poliţiştii locali au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 au fost pentru murdărirea domeniului public.

Tot în luna iulie, în cadrul Planului de măsuri "Estival 2019", oamenii legii au aplicat sancţiuni şi pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 (12 sancţiuni - fumat în loc nepermis) şi Legii 12/1990 (două amenzi - comerţ stradal neautorizat). Pentru încălcarea OUG 195/2002, poliţiştii locali au sancţionat 14 conducători auto.

De la demararea Planului de măsuri "Estival 2019", poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au aplicat 874 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 250.000 de lei.

"Consider că gălăţenii s-au obişnuit cu prezenţa activă a poliţiştilor locali în zonele de promenadă şi agrement, pe toată perioada sezonului estival, scopul principal fiind de a asigura comunităţii locale o stare de normalitate în ceea ce priveşte siguranţa publică şi rutieră şi un comerţ civilizat. Numai în luna iulie, în urma intensificării activităţilor de patrulare, au fost depistate peste 40 de grupuri de persoane cu comportament contravenţional, care consumau alcool, tulburau ordinea publică ori murdăreau domeniul public, toţi componenţii lor fiind sancţionaţi, iar grupurile dispersate. Pentru perioada următoare, am dispus organizarea şi efectuarea unor acţiuni cu efective mărite în special la sfârşit de săptămână, în locurile unde există informaţii şi sesizări că se produc acte de dezordine, pentru a lua măsurile legale împotriva făptuitorilor. Un accent deosebit va fi pus pe relaţia cu cetăţenii, acordarea de asistenţă şi sprijin celor aflaţi în dificultate, care reclamă diferite fapte ilegale, concomitent cu aplicarea prevederilor legale atunci când este cazul, cu exigenţă şi fermitate", a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 1717 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.