Indemnizaţii mai mari pentru veteranii de război

Indemnizaţii mai mari pentru veteranii de război
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizaţiilor şi a sporurilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război, indemnizaţiile fiind în medie de cinci ori mai mari. Proiectul a fost votat în unanimitate, cu 266 de voturi "pentru".

Actul normativ are în vedere modificarea art.1 din Legea nr.49/1991, în sensul majorării valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, după cum urmează: a) pentru invalizii de război: 1.500 lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1.000 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, 900 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, b) pentru veteranii de război: 600 lei lunar, c) pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit: 600 lei lunar.

"În prezent mai sunt 7.000 de veterani de război şi peste 50 000 de văduve de veterani de război şi chiar dacă OUG este în vigoare este foarte important votul Parlamentului pentru ca această formă reparatorie de recunoştinţă să poată continua", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Olguţa Vasilescu, înaintea votului din Cameră.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe data de 17 octombrie 2018 şi urmează să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citit 1557 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.