Accident de muncă la o balastieră din judeţ

Accident de muncă la o balastieră din judeţ
Din neatenţia unui muncitor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Accident de muncă la o balastieră de lângă Umbrăreşti, judeţul Galaţi. Un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din Iaşi, a ajuns la spital cu multiple leziuni, după ce cupa utilajului la care lucra a căzut peste el.

La faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. "Am fost solicitaţi la o balastieră de la marginea localităţii Umbrăreşti, pentru a acorda ajutor medical unuia dintre muncitori. Acesta suferise fracturi la nivelul coastelor. După ce a fost stabilizat de echipajul nostru, s-a solicitat în sprijin elicopterul SMURD, pacientul fiind preluat şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi", ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, fiind vorba despre un accident suferit de un angajat aflat în timpul programului de lucru. "Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din Iaşi, care a suferit un accident în timp ce lucra la un utilaj. Mecanic de utilaj, bărbatul efectua lucrări de reperaţii la un furtun hidraulic, în timp ce cupa utilajului era ridicată. În momentul în care a slăbit furtunul, presiunea a scăzut, a curs ulei şi cupa a căzut peste muncitor. Se pare că acesta a ieşit singur de sub utilaj şi a fost văzut de un paznic, cei doi fiind singuri la acea oră în zona respectivă", ne-a declarat Viorel Dumitru, directorul ITM Galaţi.

Firma din Iaşi nu are încă autorizaţie de exploatare, dar muncitorii stau în zonă şi mai fac reperaţii la utilajele pe care urmează să le folosească atunci când vor începe lucrările la balastieră. "Vorbim despre o balastieră unde încă nu se desfăşoară acţiuni de exploatare, fiind încă aşteptată autorizaţia, iar angajaţii stau în zonă şi mai fac reparaţii la utilaje. Noi ne-am deplasat la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, dar ancheta o va face o comisie din cadrul societăţii respective. La finalul anchetei, firma va înainta dosarul către ITM şi abia atunci vom şti dacă muncitorul este singurul vinovat sau mai sunt şi alţi factori care au dus la producerea accidentului de muncă", a completat Viorel Dumitru.

Totodată, la faţa locului a ajuns şi o echipă de cercetare din cadrul IPJ Galaţi, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa foto: fii informat Umbrăreşti

Citit 2460 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 04:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.