Intervenție contra-cronometru la balta Mălina (VIDEO)

Intervenție contra-cronometru la balta Mălina (VIDEO)

Foto: ISU Galati
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

O situație de urgență mai puțin obișnuită s-a produs sâmbătă dimineață la periferia Galațiului. Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost alertate să intervină pe strada Garofiței, în zona unui canal colector din zona lacului Mălina, în care se afla căzut un cal. Intervenția militarilor a fost una extrem de anevoioasă pentru ca animalul să fie extras în siguranță. Pompierii au fost nevoiți să improvizeze un pod de lemn pentru a scoate animalul care căzuse în gudron, o substanță foarte vâscoasă care a făcut dificilă operațiunea. ”La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați, care a acționat pentru degajarea animalului. În urma intervenției, s-a constatat că acesta era murdar de gudron existent în canalul colector, astfel încât au fost solicitați DSV-ul și Asociația ”Help Labuș”, pentru a analiza posibilitatea spălării calului imediat după extragere acestuia”, precizează reprezentanții ISU Galați. Potrivit sursei citate, animalul salvat astăzi dimineață se află, în prezent, în grija medicilor de la DSV Galați, instituție care va decide, ulterior, ce măsuri va lua pentru protecția calului.

Citit 4857 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 12:58

3 comentarii

 • postat de SIMONA Luni, 23 Septembrie 2019 13:57 213.177.4.*** Link la comentariu
  0
  0

  as crede ca este CATUSA

  Raportează
 • postat de gushpi Duminică, 22 Septembrie 2019 07:21 5.13.229.*** Link la comentariu
  0
  4

  Știrea nu-i că a căzut calul, știrea e că mittal n-ai făcut nimic pt depoluare după închiderea unor instalații ale combinatului!
  Astfel, gudronul " de sub preș " e doar vârful iceberg-ului, pt care vor plăti tot cetățenii...

  Raportează
 • postat de IC Duminică, 22 Septembrie 2019 05:43 5.13.173.*** Link la comentariu
  0
  5

  Or fi ajuns si cei de la mediu sa vada ce-i acolo ,de unde-i gudronul si unde se duce cand ploua si apa eventual depaseste digurile iazurilor de decantare >>... sau poate nu.Strada Garofita ,a carei localitati de langa balta Malina ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.