HOTĂRÂRE. Centura mare a Galaţiului, aprobată de Guvern

HOTĂRÂRE. Centura mare a Galaţiului, aprobată de Guvern
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Varianta de ocolire Galaţi”, judeţul Galaţi, este titlul actului normativ aprobat miercuri, 2 octombrie 2019, în şedinţa de Guvern. Chiar dacă în informaţia de presă privind proiectele de acte normative adoptate de Executiv acest document se află la punctul 13, sperăm că nu va fi unul cu ghinion.

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, la finele lunii august Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Galaţi” (Drumul Mare de Centură – n.r.), cu o lungime de 33,6 km, care ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian. Conform documentaţiei prezentate, investiţia ar urma să fie de peste 1,22 miliarde de lei şi să se deruleze pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Vestea bună este că documentul a fost adoptat, fapt confirmat nu numai de informarea publicată pe site-ul Guvernului României, ci şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, gălăţeanul Marius Humelnicu: „Normalitate! Astăzi (miercuri, 2 octombrie 2019 - n.r.) am participat la şedinţa de Guvern unde s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi, proiect vital pentru dezvoltarea judeţului prin realizarea conectivităţii cu podul peste Dunăre, precum şi cu infrastructura rutieră din zonă. Cu o valoare estimată la 1.070.471.630 lei, anunţul investiţiei urmează a fi publicat pe SICAP pentru licitaţie publică”, afirmă Marius Humelnicu, fostul city manager al Galaţiului, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Drumul Expres Brăila - Galaţi, scos la licitaţie. Contact de proiectare şi execuţie

Citit 9437 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.