Poliţia a făcut un milion de euro în două zile

Poliţia a făcut un milion de euro în două zile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Circa 10.000 de poliţişti au reuşit, în primele două zile ale acestei săptâmâni, să dea peste 15.000 de amenzi, în valoare totală de 5.400.000 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate ca urmare a mii de sesizări la 112, dar şi în trafic, unde aproape o mie de şoferi au fost lăsaţi fără permisele de conducere.

Săptâmâna în curs a început în forţă pentru poliţişti, care, cu efective sporite şi cu dotările aferente, au ieşit la vânătoare de răufăcători. Peste 10.000 de poliţişti de la toate structurile, organizaţi în mii de patrule, au intervenit la aproape 6.000 de sesizări, majoritatea primite pe numărul unic de urgenţă 112, intervenţiile soldându-se, în majoritatea cazurilor, fie cu aplicarea de amenzi usturătoare, fie cu prinderea în flagrant a unor infractori sau a unor urmăriţi, fie cu constatarea a mii de infracţiuni.

Astfel, luni şi marţi, poliţia a contabilizat nu mai puţin de 15.588 de contravenţii de toate felurile, pentru care a aplicat amenzi, valoarea totală a acestora ridicându-se la un cuantum deloc de neglijat: peste 1,1 milioane de euro, colectaţi, teoretic, de la şoferi, scandalagii, comercianţi sau alte categorii prinse în ofsaid. Participanţii la trafic, îndeosebi şoferii arşi la buzunare pentru viteză, vorbit la telefon, neacordări de proritate, probleme cu documentele sau depăşiri neregulamentare, au fost, în parte, de două sau chiar de trei ori sancţionaţi, pe lângă amendă, 905 rămânând fără permise, iar 493, fără certificatele de înmatriculare.

Sute de infractori şi zeci de urmăriţi 

Numărul cazurilor de încălcare a legii penale constatate la nivel naţional, în primele zile ale acestei sătămâni, se ridică, conform datelor comunicate de Poliţia Română, la peste 1.900. 282 dintre presupuşii autori ai acestor fapte au fost prinşi în flagrant, faţă de 113 fiind dispuse măsuri preventive. 43 de urmăriţi la nivel naţional şi internaţional au ajuns după gratii, după ce au fost depistaţi pe teritoriul României în intervalul amintit, aceştia urmând, după caz, să fie încarceraţi în ţară sau supuşi formalităţilor de extrădare către statele care îi cautau.

Citit 3849 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.