Porţi deschise la instanţe şi parchete, de Ziua Europeană a Justiţiei

Porţi deschise la instanţe şi parchete, de Ziua Europeană a Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua Europeană a Justiţiei, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european, este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie.

Ca în fiecare an, Ziua Europeană a Justiţiei reprezintă o oportunitate pentru sistemele judiciare de a-şi face cunoscută activitatea, cu plusurile şi minusurile acesteia, şi un bun prilej pentru cetăţenii Europei de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare şi asupra modului în care se desfăşoară procedurile judiciare.

În acest context, la Galaţi, instanţele de judecată şi parchetele organizează Ziua porţilor deschise. Astfel, toţi cei interesaţi să cunoască şi să înţeleagă sistemul judiciar sunt aşteptaţi la Curtea de Apel, Tribunal, Judecătorie, dar şi la parchetele gălăţene, pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii acestor instituţii.

Participanţii vor avea posibilitatea să viziteze compartimentele de specialitate din cadrul instanţelor sau parchetelor, în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a perturba activităţile curente. De asemenea, vor fi organizate prezentări cu privire la structura, organizarea şi funcţionarea instanţelor şi parchetelor, la condiţiile de muncă ale judecătorilor, procurorilor şi ale personalului auxiliar, la etapele pe care le parcurge un dosar până la soluţionare, la date statistice relevante din activitatea magistraţilor.

În acelaşi timp, la Centrele de Informare şi Relaţii Publice vor fi distribuite gratuit materiale de prezentare.

Cei interesaţi pot merge la sediile instanţelor şi parchetelor începând cu ora 9,00 şi până la ora 13,00, accesul urmând a se face  pe baza unui document propriu de identitate.

Grupurile de elevi şi studenţi care vor să participe la evenimentele dedicate Zilei Europene a Justiţiei trebuie să se înscrie în prealabil, până astăzi la ora 12,30, la Camera P25 pentru Tribunalul Galaţi, sau pe e-mail irina.popa

just.ro pentru Curtea de Apel, până la ora 14,00.

Citit 831 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.